Dîncu: Putin merge mai departe. Ne putem aştepta în continuare ca populaţia să fie atacată

Putin merge mai departe şi e clar că există un plan stabilit, declară ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Potrivit acestuia, ne putem aştepta în continuare ca populaţia civilă din Ucraina să fie atacată.

11355 afișări
Imaginea articolului Dîncu: Putin merge mai departe. Ne putem aştepta în continuare ca populaţia să fie atacată

Întrebat, joi seară, la Antena 3, despre negocieri, Dîncu a spus că sentimentul tuturor este că diplomaţia este folosită mai mult ca să acopere unele acţiuni, pentru a da sentimentul că lucrurile se pot opri, dar „Putin merge mai departe. Se poate vedea că există un plan stabilit”.

Întrebat dacă se poartă negocieri pentru a mai câştiga timp, Dîncu a răspuns că este una dintre ipoteze: „a câştiga şi timp pentru a distruge infrastructura puternică pe care o avea Ucraina. Citeam un articol despre modul în care funcţionează propaganda în Rusia şi unul din susţinătorii lui Putin spunea un lucru interesant, că Ucraina va trebui să devină o ţară eminamente agricolă şi că se vrea distrugerea întregii infrastructuri. Este un lucru care probabil că a fost transmis în interior în cercul de apropiaţi al lui Putin şi este un fel de ideologie care funcţionează pentru societatea Rusiei. Ne putem aştepta în continuare ca populaţia să fie atacată şi populaţia civilă să fie atacată”.

„Nu ştim dacă se poate ajunge, la un moment dat, la a judeca un asemenea dictator, dar este foarte important să oprim asta, să avem cât mai puţine victime”, a adăugat ministrul Apărării.

Deşi ruşii au multiplicat canalele de comunicare şi există mai multe comisii care încearcă să negocieze pe domenii, Dîncu nu crede că Putin va negocia serios înainte de a avea „cât de cât o victorie”, pentru că nu poate intra în negocieri „înfrânt”.

„Pentru că, până la urmă, chiar dacă are un mare potenţial de distrugere, armata Federaţiei Ruse, ceea ce s-a văzut este un eşec total, al comunicării şi al propagandei pentru că lumea s-a coalizat în jurul Ucrainei, care a transmis, dincolo de gesturile eroice, că o epopee ucraineană avem deja, a şi comunicat foarte bine. Statisticile, nu ştim cât de oficiale, arată pierderi de 4 - 5 ori în ori mai mari în armata rusă decât în armata ucraineană”, a afirmat Vasile Dîncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici