Dinu Patriciu: Liberalii l-au timis pe Bogdan Olteanu la BNR ca să scape de el

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liberalii l-au "trimis" pe Bogdan Olteanu la BNR "ca să scape de el", menţionând că are informaţia de la un lider din BPC şi comentând că "toată lumea" dorea acest lucru şi s-a găsit această soluţie, cinică, în opinia sa.

102 afișări
Imaginea articolului Dinu Patriciu: Liberalii l-au timis pe Bogdan Olteanu la BNR ca să scape de el

Dinu Patriciu: Liberalii l-au timis pe Bogdan Olteanu la BNR ca să scape de el (Imagine: Mediafax Foto/Ovidiu Andrei)

Întrebat cum comentează faptul că PNL a acceptat ca Olteanu să fie viceguvernator al BNR, Patriciu a spus că "liberalii nu l-au acceptat, ci l-au timis acolo ca să scape de el", menţionând că lucrul acesta i-a fost relatat de un lider din BPC.

"Toată lumea voia să scape de el şi au găsit soluţia asta, cinică după părerea mea", a apreciat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a mai făcut o afirmaţie în acest sens şi într-un comentariu pe forumul ziarului "Adevărul", după publicarea unui editorial, în care îi răspunde consilierului de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu.

Comentariul lui Patriciu este extrem de critic la adresa acestuia şi a lui Bogdan Olteanu, acesta din urmă fiind catalogat drept "labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate".

Omul de afaceri îi transmite lui Avramescu, în postarea de pe forum intitulată "Scurt răspuns către un ajutor de canibal", că îi răspunde la un comentariu pentru că altfel risca să se gândească, în vacanţa în care se află, nu numai la el, dar şi "la toţi ciumpalacii care poluează viaţa publică românească, după ce au găsit în ultimii cinci ani mediul fertil în care să-şi manifeste prin demagogie populistă tendinţele paranoiace".

"În sensul acesta foloseam formula «canibali dansând în jurul focului». Printre ei vă includ nu numai pe dumneavostră, dar şi pe domnul Bogdan Olteanu. Dacă aş fi cinic, aş spune că într-o ţară în care dumneavostră sunteţi şef al Cancelariei prezidenţiale poate fi şi el liniştit viceguvernator", scrie Patriciu.

El povesteşte că, în urmă cu mulţi ani, l-a rugat un prieten să-l angajeze pe Olteanu la Rompetrol.

"După ce a făcut testele psihologice, vicepreşedintele meu pentru Resurse Umane a venit şi mi-a spus că-şi dă demisia dacă îl angajez pe acest individ. Labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate. Nu l-am angajat. Şi-a urmat cariera politică în care defectele l-au ajutat. L-a ajutat şi un prieten al meu, prea comod ca să-şi poarte geanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru această poziţie aşa cum mi-a spus cineva azi dimineaţă, ca să scape de el. Deh, cinimsul politicienilor!", continuă Patriciu.

Omul de afaceri îi mai transmite lui Avramescu, în mesajul postat pe forum, că există o singură deosebire între acesta şi Bogdan Olteanu. "El e mai şiret. Dumneavoastră mai într-o dungă. În rest, sunteţi produsele aceleiaşi stări bolnave a societăţii româneşti incapabilă încă să-si selecteze şi să-şi aprecieze elitele".

Contactat de MEDIAFAX, Dinu Patriciu a declarat, referitor la comentariul de pe forumul ziarului "Adevărul", că nu este un comentariu la adresa lui Bogdan Olteanu, ci la adresa lui Bogdan Olteanu şi Cătălin Avramescu.

"Comentariul îmi aparţine, cu siguranţă. Aflându-mă în vacanţă mi-am permis să răspund pe forum unei obrăznicii. Cei doi seamănă ca două picături de apă, cu o singură deosebire: unul e mai şiret, celălat e mai într-o dungă", a spus Patriciu, menţionând că cel "mai şiret" este Olteanu.

Parlamentul a votat, joi, lista celor nouă membri ai Consiliului de Administraţie al BNR, aşa cum a fost propusă de Comisiile de buget-finanţe după audierile celor nominalizaţi de partidele parlamentare.

Cei nouă membri ai CA al BNR învestiţi de Parlament, inclusiv cu funcţiile pe care urmează să le deţină, sunt Mugur Isărescu - preşedinte al CA al BNR şi guvernator al BNR, Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR, membru al CA, Bogdan Olteanu şi Cristian Popa, viceguvernatori şi membri ai CA al BNR, iar Dinu Marin, Nicolae Dănilă, Virgil Stoenescu, Agnes Nagy şi Napoleon Pop - membri ai CA al BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici