Directorul Centrului Român de Politici Europene, Cristian Ghinea, va fi consilier de stat pentru afaceri europene al Executivului. Cum i s-a părut prima şedinţă informală de guvern

Cristian Ghinea, directorul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), a anunţat, pe Facebook, că va ocupa funcţia de consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului, urmând să se ocupe de rolul României în UE şi de implementarea reformelor care decurg din statutul de membru UE.

1415 afișări
Imaginea articolului Directorul Centrului Român de Politici Europene, Cristian Ghinea, va fi consilier de stat pentru afaceri europene al Executivului. Cum i s-a părut prima şedinţă informală de guvern

Directorul Centrului Român de Politici Europene, Cristian Ghinea, va fi consilier de stat pentru afaceri europene al Guvernului (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Premierul Dacian Cioloş mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat şi voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic şi, deocamdată, pot spune că atribuţiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE şi implementare a reformelor care decurg din acest rol. A fost o decizie greu de luat", a scris, luni, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Ghinea a mai spus că a participat sâmbătă la şedinţa informală a guvernului şi că a regăsit acolo "efervescenţa" şedinţelor cu care era obişnuit la Centrul Român de Politici Europene, pe care l-a fondat în urmă cu şase ani, împreună cu Ciprian Ciucu şi care reprezintă România în cea mai importantă reţea de think-tankuri independente de politici europene, având un buget anual de aproximativ jumătate de milion de euro (incluzând şi filiala de la Chişinău, prima de acest fel a unui ONG român).

"Eu schimb un loc de muncă unde o şedinţă arată cam aşa: unul stă cu picioare pe birou, unul vorbeşte în timp ce pedalează pe bicicleta eliptică care altfel e pe post de cuier şi altcineva încearcă să se facă ascultat cât scrie la tablă idei. Merg într-o instituţie unde se poartă cravată (am negociat la nivel înalt: nu voi purta) şi unde SPP-iştii te salută la colţ cu ”Să trăiţi!”. Dar acest guvern înseamnă oamenii de acolo – am participat la şedinţa informală de sâmbătă, efervescenţa şi entuziasmul şedinţelor de think-tank erau şi acolo. Pentru mine va fi o trecere interesantă, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult" a mai comentat Ghinea pe Facebook.

El a precizat că a mai lucrat cu premierul Dacian Cioloş, pe vremea când acesta era comisar european, la reforma Politicii Agricole Comune. Locul său în Consiliul Director al CRPE va fi luat de Alexandra Toderiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici