Directorul demisionar de la DSP, Gabriel Budescu, numit director medical la Spitalul TBC. USR Sibiu: „Se face bine” pentru o rocadă politică

USR Sibiu susţine că la două săptămâni după ce şi-a dat demisia de la DSP, invocând motive medicale, Gabriel Budescu „se face bine” şi „se întoarce într-o poziţie de conducere a unei instituţii publice din judeţ”, ca director medical al Spitalului TBC.

455 afișări
Imaginea articolului Directorul demisionar de la DSP, Gabriel Budescu, numit director medical la Spitalul TBC. USR Sibiu: „Se face bine” pentru o rocadă politică

FOTO: Facebook USR Sibiu

„Fără publicarea anunţului de post vacant pe site-ul instituţiei, fără concurs, Dr. Budescu se întoarce într-o poziţie de conducere a unei instituţii publice din judeţ”, au scris luni reprezentanţii USR pe pagina de Facebook.

Aceştia cer oprirea politizării instituţiilor publice.

„În plină pandemie şi în mijlocul unui scandal naţional privind politizarea instituţiilor publice, singura grijă a Guvernului este să îşi pună oamenii în poziţii cheie. Considerăm că este o lipsă totală de respect faţă de sibieni ca aceste <rocade politice> să continue”, a declarat Marius Vulcan, candidat USR PLUS Sibiu.

Potrivit postării USR, Gabriel Budescu este membru PNL şi a condus timp de 10 ani Direcţia de Sănătate Publica, iar înainte a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. „Deşi demisia din 13 noiembrie (a.c.) are la bază motive medicale, Dr. Budescu <se face bine> pentru o rocadă politică ce îi va asigura liniştea înaintea pensionării”, au mai scris reprezentanţii USR.

Aceştia au publicat şi o cronologie a evenimentelor:

„Octombrie - noiembrie - administrare dezastruoasă a crizei sanitare
13.11.2020 – demisia din funcţia de director DSP, motivată medical
30.11.2020 – numirea în funcţia de director al Spitalului TBC Sibiu, <tratat> de partid”.

După demisia lui Gabriel Budescu, la conducerea DSP Sibiu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, fost director medical la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici