Discursul lui Viktor Orban bagă coaliţia în şedinţă. Ciolacu: Declaraţia a fost jignitoare faţă de toată lumea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, la Dâmboviţa, că discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tuşnad a fost o jignire nu doar pentru români, ci pentru toată lumea. El a spus că vor fi discuţii în coaliţie.

5273 afișări
Imaginea articolului Discursul lui Viktor Orban bagă coaliţia în şedinţă. Ciolacu: Declaraţia a fost jignitoare faţă de toată lumea

Discursul lui Viktor Orban bagă coaliţia în şedinţă. Ciolacu: Declaraţia a fost jignitoare faţă de toată lumea

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Dâmboviţa, dacă au fost cerute explicaţii partenerilor din coaliţia de guvernare, respectiv UDMR, Marcel Ciolacu a spus că va fi o şedinţă în coaliţie.

Ciolacu a mai spus că declaraţia lui Vikotr Orban nu a fost jignitoare doar pentru români şi că şi-ar fi dorit ca declaraţiile să nu fi fost făcute în România.

„O să avem o discuţie în cadrul coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare faţă de toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă şi pe Himalaya, efectele sunt aceleaşi”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a spus că declaraţiile rasiste ale lui Orban sunt „incalificabile”.

„Faptul că un stat membru UE, un lider al unui stat membru UE face anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie este incalificabilă pentru un om politic în anul 2022 să faci o astfel de declaraţie”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o poziţie oficială din partea lui Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, care a fost prezent la Băile Tuşnad în timpul discursului lui Viktor Orban, Marcel Ciolacu a spus: „Eu mă aşteptam ca domnul Kelemen Hinor să aibă o poziţie dânsul, personală, imediat după o astfel de declaraţie”.

Discursul lui Viktor Orban a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. Atunci, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că aceste ţări „nu mai sunt naţiuni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici