Discursul lui Viktor Orban, întrerupt de protestatari la Băile Tuşnad: „Transilvania, pământ românesc”

  • Premierul ungar Viktor Orban a fost prezent, sâmbătă, la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad, unde a susţinut un discurs care a fost întrerupt de protestatari.
  • „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc” - a scris un protestatar pe un banner.
7855 afișări
Imaginea articolului Discursul lui Viktor Orban, întrerupt de protestatari la Băile Tuşnad: „Transilvania, pământ românesc”

Câţiva protestatari au perturbat discursul lui Viktor Orbán. Ei au afişat şi un banner pe care scria: „Ceva este etern: Transilvania, pământul românesc!”.

Organizatorii şi poliţia i-au scos pe protestatari din mulţime după câteva minute.

Viktor Orban a a susţinut primul discurs după 2019, la Băile Tuşnad.

Orban a analizat situaţia energetică a lumii şi a criticat Statele Unite şi Comisia Europeană. Potrivit lui, energia nu mai este în mâinile Occidentului, ci doar puterea militară.

„Stăm într-o maşină care are pană la toate cele patru roţi: este absolut clar că războiul nu poate fi câştigat în acest fel”, a spus Orban în faţa susţinătorilor săi.

Ca ţară vecină, Ungaria a spus că are dreptul să spună despre războiul din Ucraina că pacea este singurul antidot.

Orban a repetat şi argumentele despre motivul pentru care Ungaria vrea să se retragă din conflictul dintre Ucraina şi Rusia şi a spus că dacă preşedintele american s-ar fi numit Donald Trump, nu ar fi fost război: „Dacă Trump ar fi fost preşedinte şi Merkel ar mai fi fost în funcţie, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a spus el.

După ce a analizat situaţia energetică, el a spus că astăzi economia europeană se îndreaptă spre haos, iar sarcina este de a face din Ungaria o excepţie locală.

Potrivit lui Orban, apogeul crizei din Occident este aşteptat în 2030.

„Problemele zonei euro vor lovi cu adevărat în jurul anului 2030. Până atunci, ţările din Europa centrală vor fi contribuitori la UE. Va exista un nou echilibru de forţe, iar cel care plăteşte flautistul pune melodiile”, a mai spus premierul ungar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici