Discuţii marţi la Guvern, în cadrul reuniunii Dialogului Strategic România–SUA. Vicepremierul Ana Birchall a discutat cu Wess Mitchell

La reuniunea Dialogului Strategic România-SUA, care a avut marţi la Palatul Victoria, vicepremierul Ana Birchall a discutat cu Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA, despre securitatea regională şi cooperarea economică, informează Guvernul.

170 afișări
Imaginea articolului Discuţii marţi la Guvern, în cadrul reuniunii Dialogului Strategic România–SUA. Vicepremierul Ana Birchall a discutat cu Wess Mitchell

Discuţii marţi la Guvern, în cadrul reuniunii Dialogului Strategic România–SUA. Vicepremierul Ana Birchall a discutat cu Wess Mitchell

La reuniune au participat reprezentanţi ai ministerelor cu competenţe pe temele dezbătute, de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Energiei şi Ministerul Transporturilor.

“Aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii reprezintă un angajament asumat în programul nostru de guvernare. Dorim să consolidăm relaţia cu SUA, inclusiv pe dimensiunea ei economică, iar Dialogul Strategic care are loc la Bucureşti reprezintă un argument important în acest sens”, se arată în mesajul transmis de Ana Birchall din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, discuţiile din cadrul reuniunii plenare s-au axat pe parteneriatului global între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, a coeziunii NATO şi a relaţiilor bilaterale strânse între partenerii transatlantici pentru garantarea securităţii şi a prosperităţii comune.

"Totodată, părţile română şi americană au trecut în revistă priorităţile cooperării şi coordonării în context multilateral, în perspectiva desfăşurării Summitului NATO de la Bruxelles şi a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări de la Bucureşti, programate pentru lunile iulie, respectiv septembrie 2018. Referitor la dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, a fost remarcată dinamica pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale, precum şi necesitatea cooperării strânse în vederea amplificării acestora şi a utilizării la capacitate maximă a potenţialului investiţional. Obiectivele şi temele fundamentale pentru implementarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii au fost consemnate într-o declaraţie comună, adoptată cu ocazia Reuniunii Plenare", mai arată Guvernul.

Şi preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell.

Adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, a declarat, luni, în cadrul unui discurs susţinut la Universitatea Bucureşti, că lupta anticorupţie este un “maraton”, nu un “sprint” şi susţine că România are instituţii puternice anticorupţie care sunt un model. Adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia a mai spus că este necesar ca România să adopte şi o lege prin care încurajeze investiţiile străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici