Dispută între Nicuşor Dan şi prefectul Capitalei pe tema PUZ Zone protejate

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că prefetul Capitalei ar urma să atace în instanţă Planul de Urbanism Zonal Zone protejate, iar prin suspendarea documentului construcţii ilegale ar intra în legalitate.

397 afișări
Imaginea articolului Dispută între Nicuşor Dan şi prefectul Capitalei pe tema PUZ Zone protejate

Dispută între Nicuşor Dan şi prefectul Capitalei pe tema PUZ Zone protejate

„Înseamnă liber la blocuri între case în Centrul Vechi al Bucureştiului”, a spus primarul duminică, într-o conferinţă de presă.

Demersul prefectului se bazeză pe o adresă a Inspectoratului de Stat în Construcţii. „Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru care aceste acte să fie atacate, că afirmaţiile din documentul de patru pagini al inspectorului general al Instectoratului de Stat în Construcţii sunt neîntemeiate şi că aceste două instituţii, prefectul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii nu apără interesul public”, a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan aspune că la baza acţiunilor stau interese comerciale, pentru că pentru prima dată administraţia respinge autorizaţii şi face sesizări la DNA, iar speculatorii imobiliari pun presiune pentru desfiinţarea PUZ.

Primarul a arătat că PUZ Zone protejate este în vigoare din anul 2000, şi că în două decenii au fost emise zeci de mii de autorizaţii fără ca regulamentul să fie respectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici