Dispute în Camera Deputaţilor, privind programul de lucru - Zgonea: Sunteţi nervoşi pentru că veniţi miercuri la muncă

Deputaţii au avut, miercuri, în plen dispute privind programul de lucru după ce preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, le-a spus parlamentarilor că “sunt nervoşi pentru că vin miercuri la muncă”, liberalii solicitându-i să-şi ceară scuze şi acuzându-l că a început târziu şedinţa.

849 afișări
Imaginea articolului Dispute în Camera Deputaţilor, privind programul de lucru - Zgonea: Sunteţi nervoşi pentru că veniţi miercuri la muncă

Dispute în Camera Deputaţilor, privind programul de lucru - Zgonea: Sunteţi nervoşi pentru că veniţi miercuri la muncă (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea le-a spus deputaţilor în plen că sunt nervoşi pentru vă vin miercuri la muncă, iar Gigel Ştirbu (PNL) a arătat că l-au aşteptat 40 de minute pe Zgonea “să–şi bea cafeaua” şi să înceapă lucrările acestui for legislative.

“Ne-aţi spus că suntem nervoşi că venim miercuri la muncă. V-am aşteptat 100 de parlamentari de la ora 10 până la 10,40 ca să vă terminaţi cafeaua, iar dumneavoastră abuzaţi de atribuţii şi nu daţi cuvântul în plen. Domnule preşedinte, nu abuzaţi de aceste atribuţii pe care le deţineţi efemer! Deţineţi aceste atribuţii pe o perioadă eu sper foarte scurtă de acum înainte!”, i-a spus deputatul PNL lui Zgonea.

Şi Mircea Toader (PNL) l-a criticat pe Zgonea pentru comportament. “Această comportare a dumneavoastră că «nu v-aţi trezit, sunteţi nervoşi», vă rog să vă cereţi scuze!”, a susţinut Toader.

Valeriu Zgonea a spus “să-şi ceară scuze cine jigneşte şi vorbeşte urât”.

Zgonea l-a criticat pe Ştirbu pentru că se adresa din sală cu “bă” sau “mă”. “Eu nu m-am manifestat faţă de un coleg să-i spun “bă”. În ceea ce priveşte funcţia, să ştiţi că toţi suntem efemeri!”, a mai spus Zgonea.

În final, liderul grupului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian a explicat motivul care a generat aceste dispute şi anume faptul că deputaţii au începând din această săptămână, la propuneera conducerii Camerei, în zilele de miercuri plen şi nu activitate în comisii cum aveau până acum, situaţie care îi făcea uneori să plece în teritoriu mai devreme.

“Eu am spus că este o greşeală să adoptăm programul pe care îl avem acum. Programul pe care l-am avut era categoric mult mai funcţional şi dădea rezultate decât ce avem acum. E bine să gândim puţin mai mult înainte de a decide”, a precizat Pambuccian.

Potrivit noului program de lucru al Camerei, deputaţii lucrează marţi în comisii, iar luni, miercuri şi joi în plenul Camerei Deputaţilor.

Până acum, deputaţii lucrau doar luni şi marţi până la prânz în plenul acestui for legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici