Distrugătorul american USS Ross va ajunge în Marea Neagră pe 21 mai - Sputnik

Distrugătorul USS Ross, aparţinând Forţelor Navale americane, ar putea ajunge pe 21 mai în Marea Neagră, anunţă surse militare citate de agenţia rusă Sputnik.

563 afișări
Imaginea articolului Distrugătorul american USS Ross va ajunge în Marea Neagră pe 21 mai - Sputnik

Distrugătorul american USS Ross va ajunge în Marea Neagră pe 21 mai - Sputnik

"Distrugătorul USS Ross va intra în Marea Neagră pe 21 mai, după trecerea prin Strâmtoarea Bosfor", a declarat un oficial militar citat sub protecţia anonimatului.

Potrivit agenţiei Sputnik, distrugătorul american este echipat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.

Nava poate servi ca platformă pentru elicoptere militare de tip Sikorsky SH-60 Seahawk.

Alianţa Nord-Atlantică trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici