DNA cercetează modul în care s-au cheltuit banii UNPR şi a făcut percheziţii în decembrie. Reacţia UNPR

Procurorii DNA au început urmărirea penală in rem într-un dosar în care cercetează modul în care oficiali ai UNPR au cheltuit banii partidului, iar în acest caz au fost făcute şi percheziţii în decembrie 2015, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

2987 afișări
Imaginea articolului DNA cercetează modul în care s-au cheltuit banii UNPR şi a făcut percheziţii în decembrie. Reacţia UNPR

DNA cercetează modul în care s-au cheltuit banii UNPR şi a făcut percheziţii în decembrie

UPDATE: UNPR: Am pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea

UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară, a anunţat, vineri, formaţiunea condusă de Gabriel Oprea.

DNA a solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului Solidaritatea şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont, informează UNPR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Partidul precizează că, în mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.

"UNPR a lansat, la acel moment, o invitaţie către politicieni, parlamentari, agenţi economici şi către toţi cei care doreau să contribuie, să facă donaţii în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donaţii în cont, din veniturile personale. Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie. UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate'', se arată în comunicat.

 

Potrivit surselor citate, în 11 decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut percheziţii la sediul UNPR, de unde au ridicat documente financiare, acţiunea nefiind urmată de audieri la acel moment.

Anchetatorii DNA au deschis un dosar şi au început urmărirea penală in rem, pentru fapte privind modul de cheltuire a banilor UNPR.

Sursele citate nu au putut preciza care sunt infracţiunile cercetate de procurorii DNA şi nici ce membri ai UNPR ar putea fi vizaţi în acest caz, dar au arătat că se vor face audieri în acest dosar, în cursul firesc al anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici