Dominic Fritz a anunţat data de lansare a Capitalei Culturale Europene

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat că evenimentul oficial de lansare a Capitalei Culturale Europene va avea loc în 17-19 februarie 2023.

533 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz a anunţat data de lansare a Capitalei Culturale Europene

Dominic Fritz, Facebook

Primarul Dominic Fritz a anunţat că evenimentele culturale premergătoare Capitalei Culturale au început deja.

Acesta spune că, anul acesta, prin Centrul de Proiecte Timişoara au fost încheiate contracte de finanţare cu sectorul cultural independent pentru evenimente culturale de aproape 11 milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 1.800 de artişti şi operatori culturali implicaţi, 329 de evenimente şi producţii locale, peste 1.300 de voluntari incluşi în proiecte, precum şi colaborări cu operatori şi instituţii din 26 de ţări europene.

„Toată această mobilizare de forţe şi de resurse trebuie să aibă un impact în comunitate. Să facă o schimbare în bine. Fiecare leu pe care îl investim în cultură trebuie să aducă o creştere a calităţii vieţii pentru cât mai mulţi membri ai comunităţii”, a scris Fritz pe Facebook.

Primarul spune că se va întâlni miercuri la Bucureşti cu peste 20 de ambasadori din ţări ale Uniunii Europene şi nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timişoarei şi a Capitalei Culturale în ţările lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici