Dominic Fritz: Puţine fluxuri alocate pentru Timiş, numărul de doze de vaccin rămâne mic

Primarul Timişoarei Dominic Fritz susţine că cele 7 fluxuri de vaccinare care vor fi alocate Timişului din 8 februarie sunt prea puţine, la fel ca şi dozele de vaccin trimise în judeţ.

310 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz: Puţine fluxuri alocate pentru Timiş, numărul de doze de vaccin rămâne mic

Dominic Fritz: Puţine fluxuri alocate pentru Timiş, numărul de doze de vaccin rămâne mic

„Am aflat astăzi (luni-n.r.) că Timişulului i se alocă de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei Prefect Liliana Oneţ, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosinţă, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puţine fluxuri alocate pentru Timiş şi Timişoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală”, a scris luni seara pe Facebook primarul Dominic Fritz.

Acesta a reluat luni solicitarea adresată în urmă cu câteva zile coordonatorului campaniei de vaccinare prin care cerea să fie incluse noi criterii la distribuţia dozelor în judeţe.

„Îi mulţumesc colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că judeţele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susţin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuţie, care să includă şi cele două criterii propuse de mine: rata de infectare şi numărul de programări. Solicit în continuare o proiecţie privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiş şi Timişoara, la fel, o proiecţie lunară pentru numărul de fluxuri şi date privind dozele distribuite şi administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraş şi din judeţ”, a mai scris edilul pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, în Timişoara sunt două centre de vaccinare în funcţiune, alte două care sunt gata să fie date în folosinţă şi încă 4 care pot fi pregătite marţi.

 

Am aflat astăzi că Timişului i se alocă de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de...

Publicată de Dominic Fritz pe Luni, 25 ianuarie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici