Donald Tusk a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European. Klaus Iohannis: E o premieră frumoasă

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, a fost ales, miercuri, liderul Partidului Popular European (PPE), în cadrul Congresului formaţiunii europene, care se desfăşoară zilele acestea la Zagreb.

942 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European. Klaus Iohannis: E o premieră frumoasă

Donald Tusk a fost ales în funcţia de preşedinte al PPE. Iohannis: E o premieră frumoasă

„Este o premieră frumoasă. Îl cunosc foarte bine pe domnul Donald Tusk şi sunt bucuros că a fost ales cu o majoritate de voturi. Faptul că avem la PPE prima dată un preşedinte din partea estcă a Europei arată evident şi în PPE o deschidere semnificativă către membrii noi în UE, lucru care ne bucură şi este un semn vizibil, evident că falia est-vest dispare tot mai mult şi asta este de fapt ce ne dorim şi noi pentru români, să ajungem la un nivel de trai şoi la o societate de maturitatea societăţilor din vechile state membre ale UE”, a declarat Klaus Iohannis, la Zagreb, după numirea lui Donald Tusk în fruntea PPE.

Donald Tusk are 62 de ani şi este un politician polonez, actualul preşedinte al Consiliului European. Între 2007-2012 a fost prim-ministru al Poloniei. El este co-fondator şi preşedinte al partidului de centru-dreapta Platforma Civică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
tusk,
ppe,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici