Dorin Florea: Anticipatele ar fi normale, dar nu se vor organiza din cauza clasei politice penibile

Prim-vicepreşedintele PNL Dorin Florea susţine că alegerile anticipate ar fi un lucru "corect, normal şi la înălţimea votului românilor, la înălţimea dorinţei de schimbare politică", dar nu crede că acestea vor putea fi organizate "din cauza unei clase politice mediocre şi penibile".

143 afișări
Imaginea articolului Dorin Florea: Anticipatele ar fi normale, dar nu se vor organiza din cauza clasei politice penibile

Dorin Florea: Anticipatele ar fi normale, dar nu se vor organiza din cauza clasei politice penibile (Imagine Boda Ghergely/Mediafax Foto)

Dorin Florea a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că susţine ideea de alegeri parlamentare anticipate, fiind categoric împotriva atragerii unor parlamentari de la alte formaţiuni politice pentru a se forma o nouă majoritate politică, dar nu crede că acestea vor putea fi organizate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Alegeri anticipate cred că la ora actuală nu se vor putea realiza, din cauza unei clase politice mediocre şi penibile. Ei s-au dus acolo pentru interesele personale, majoritatea nu vor fi capabili să înţeleagă interesul României, ci vor ţine de fotoliile lor. Deci, nu cred, la calitatea umană de care dă dovadă acest Parlament, nu va fi în stare să înţeleagă ce înseamnă demararea alegerilor anticipate, ceea ce ar fi corect, normal şi la înălţimea votului românilor, la înălţimea dorinţei de schimbare politică, de o altfel de politică a României", a spus Florea.

Întrebat dacă ar avea sens convocarea de alegeri anticipate, în condiţiile în care căderea a două guverne şi dizolvarea Parlamentului ar presupune măcar câteva luni, iar alegerile la termen sunt fixate în 2016, Florea a răspuns că alegerile anticipate "ar avea sens şi cu cinci minute înainte", din moment ce poporul cere acest lucru sau "nu e de acord cu tine să te mai vadă".

Acesta a adăugat că doar presiunea străzii şi a opiniei publice pot eventual să-i determine pe unii politicieni să analizeze "dacă acest guvern mai merită să stea, dacă minciunile trebuie să mai continue, dacă bâlbăielile şi pomenile şi modul acesta de a face politică mai pot continua".

Florea a arătat că îşi doreşte ca opinia publică "să rămână la fel de activă şi vigientă", cum a fost în timpul alegerilor prezidenţiale şi "să apară lideri responsabili şi la celelalte partide", care să fie capabili să stea la o masă şi să convină asupra unui alt tip de politică care trebuie făcută în România, pentru că aceasta este prima necesitate, ceea ce el crede că noul PNL a înţeles.

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, la Gândul Live, că PNL va vota împotriva proiectului bugetului de stat pe 2015 şi va introduce o moţiune de cenzură în februarie anul viitor, precizând că alegerile anticipate sunt calea cea mai corectă de accedere la guvernare.

"Nu putem ajunge la guvernare decât constituţional. După 1 februarie vom introduce moţiune de cenzură şi nu vom vota bugetul. Cel mai corect ar fi să ajungem la putere prin alegeri anticipate", spunea Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici