Dosarul lui Vasile Blaga, trimis de ÎCCJ la Tribunalul Bucureşti

Dosarul în care Vasile Blaga, fost senator, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă va fi judecat de Tribunalul Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că nu este instanţa competentă să judece cauza, având în vedere că Blaga nu mai este parlamentar.

1398 afișări
Imaginea articolului Dosarul lui Vasile Blaga, trimis de ÎCCJ la Tribunalul Bucureşti

Dosarul lui Vasile Blaga, trimis de ÎCCJ la Tribunalul Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Arhiva Foto)

La termenul de marţi s-a invocat faptul că instanţa supremă nu mai are competenţa materială de a judeca dosarul, întrucât Vasile Blaga nu mai este parlamentar. Judecătorii au admis excepţia şi au trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, cauza fiind trimisă instanţei supreme. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie.

"În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)", susţin procurorii DNA într-un comunicat de presă.

DNA a dispus disjungerea cauzei faţă de mai multe persoane printre care Horaţiu Berdilă şi Gheorghe Ştefan, cercetările urmând să continue în ceea ce îi priveşte pe cei menţionaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici