Două firme ale lui Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu au dat în judecată PNL

Două firme ale lui Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu au dat în judecată PNL, ambele reclamând neplata unor datorii din campania prezidenţială, liderul liberal Crin Antonescu afirmând că litigiile se vor rezolva "prin dialog cu firmele respective", relatează "Gândul".

624 afișări
Imaginea articolului Două firme ale lui Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu au dat în judecată PNL

Două firme ale lui Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu au dat în judecată PNL (Imagine: Mediafax Foto)

Prima care a dat în judecată PNL a fost Editura Intact SRL, controlată de familia Voiculescu. Firma partenerului de alianţă al PNL a înregistrat cererea la Tribunal la începutul lunii iulie. "Am luat legătura cu cei de la Intact şi am început să achităm din datorii", a declarat, pentru "Gândul", trezorierul PNL, Rareş Mănescu. Potrivit acestuia, datoria provine din campania prezidenţială şi este situată în jurul sumei de 60.000 de euro. Prima tranşă plătită de liberali către cei de la Editura Intact a fost de 10.000 de euro. "În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la Editura Intact le-am explicat că vom plăti întreaga sumă, iar ei ne-au promis că îşi vor retrage acţiunea din instanţă. Nu sunt probleme mari cu acest contract, îl vom plăti. La ei a fost vorba de o chestie procedurală, acţionându-i în judecată pe toţi cei care aveau datorii", a precizat trezorierul PNL.

Dacă problemele cu partenerul de alianţă Dan Voiculescu au început să se rezolve, nu acelaşi lucru se întâmplă cu Dinu Patriciu. Odyssey Communication, firmă la care Patriciu are 60% prin intermediul DP Holding, a dat în judecată PNL pentru datoriile din perioada campaniei prezidenţiale. Numai că de data aceasta suma este mult mai mare. Conform unor surse liberale, datoriile către firma lui Dinu Patriciu ar fi de aproximativ 600.000 de euro.

"Este normal să se întâmple acest lucru după ce Dinu Patriciu şi-a reconsiderat poziţia faţă de PNL", au adăugat surse liberale pentru "Gândul". Trezorierul liberalilor nu este la curent cu datoria faţă de Odyssey Communication. "Nu ştiu în ce constă acest contract. Este dreptul lor să ne dea în judecată, am înţeles că au trimis o notificare la partid. Din câte ştiu, este vorba de un contract mai vechi din campania prezidenţială. Nu am avut vreo discuţie cu ei", a precizat pentru "Gândul" Mănescu. În urma campaniei prezidenţiale a lui Crin Antonescu, datoriile totale acumulate de PNL au fost de 2,7 milioane de euro.

Publicaţia menţionează şi răspunsul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în această chestiune: "Sunt datorii contractate în timpul campaniei electorale din care s-au plătit o parte, cu altele s-a întârziat şi sunt relaţii care se rezolvă prin discuţii cu respectivele grupuri. În aceste litigii de natură comercială vom găsi metodele de a le rezolva prin dialog cu firmele respective, cu Intact şi Odyssey, fără să discut eu chestiunea aceasta nici cu Dan Voiculescu, care este partenerul meu politic şi nici cu Dinu Patricu, cu atât mai puţin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici