Dragnea a făcut bilanţul guvernării PSD, în absenţa lui Ponta: A fost cel mai bun premier al României. Fostul prim-ministru spune că nu a fost invitat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut, luni, un bilanţ al Guvernelor Ponta, în absenţa fostului prim-ministru, afirmând că acesta a fost cel mai bun premier al României. Pe de altă parte, fostul şef al Executivului a declarat că nu a fost invitat de către conducerea partidului la eveniment şi a infirmat versiunea asupra demisiei sale prezentată de actualul preşedinte al social-democraţilor.

2119 afișări
Imaginea articolului Dragnea a făcut bilanţul guvernării PSD, în absenţa lui Ponta: A fost cel mai bun premier al României. Fostul prim-ministru spune că nu a fost invitat

Dragnea a făcut bilanţul guvernării PSD, în absenţa lui Ponta: A fost cel mai bun premier al României. Fostul prim-ministru spune că nu a fost invitat (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut România. Îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru această ţară. Cred că ar fi fost în continuare un premier foarte bun şi în continuare cred că nu trebuia să plece", a spus Liviu Dragnea, în cadrul bilanţului celor patru Cabinete conduse de Victor Ponta.

Liviu Dragnea a trecut în revistă măsurile adoptate de Cabinetul Victor Ponta în absenţa fostului premier, cu care spune că nu a mai vorbit în ultimul timp. La bilanţ au participat secretarul general al PSD, Marian Neacşu, şi ministrul demisionar al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit bilanţului Guvernelor Ponta, "România a fost scoasă din criză şi a cunoscut cea mai mare creştere economică din UE", find "reparate multe nedreptăţi". Liviu Dragnea a precizat că măsurile economice, precum reducerile de taxe şi, în special, a TVA, au crescut nivelul de trai al românilor, fiind redusă şi rata şomajului.

Dragnea a prezentat mai multe cifre potrivit cărora Guvernul Ponta şi-a respectat promisiunile făcute în 2012 şi chiar le-a depăşit, în ceea ce priveşte creşterea economică, reducerea deficitului şi acoperirea datoriilor externe al României.

Mai mult, Dragnea a precizat să situaţia României la finalul Guvernului Ponta este mult mai bună decât situaţia din 2012, când PSD şi coaliţia au preluat puterea. De exemplu, spune Dragnea, creşterea economică era în 2012 de doar 1,1%, fiind acum de 3,8%, PIB-ul a crescut şi deficitul a fost redus, precum şi rata inflaţiei şi a şomajului.

Dragnea a precizat că fiecare ministru în parte, care doreşte, va face un bilanţ propiu la minister odată cu predarea mandatului.

Dragnea: Plecarea lui Ponta a tulburat PSD, decizia a fost a premierului, după ce a discutat cu Oprea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului a "tulburat PSD" şi a văzut şi el comentariile unor social-democraţi potrivit cărora premierul ar fi demisionat la sugestia sa, afirmând că a aflat despre demisie cu doar o oră înaintea anunţului public.

Dragnea a spus că nu imaginea PSD a avut de suferit ca urmare a demisiei lui Victor Ponta, ci partidul însuşi care nu voia să plece de la guvernare. "Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernul nu a afectat imaginea PSD. A tulburat PSD, pentru că sigur că PSD dorea să rămână la guvernare alături de partenerii săi", a spus Dragnea.

Întrebat cum comentează faptul că unii dintre liderii PSD îl acuză, chiar şi public, că el este responsabil pentru aducerea partidului în opoziţie şi că ar fi pus presiune pe Victor Ponta să demisioneze, Dragnea a explicat că a aflat direct de la fostul premier despre intenţia sa cu o oră înainte de a face anunţul public.

"Am citit şi eu comentariile şi încerc să fiu foarte atent la cuvintele pe care le folosesc când vă răspund. (...) În dimineaţa acelei zile am avut o discuţie cu el, m-a căutat, a venit la mine acasă, mi-a spus că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea cu o seară înainte şi a decis să îşi depună mandatul", a spus Dragnea, afirmând că nu ştie conţinutul discuţiei cu Gabriel Oprea.

"Pur şi simplu, dimineaţa la ora 9, în ziua respectivă am fost sunat, m-a rugat să avem o discuţie. La 9.30 a fost la mine acasă, la 10 fără 5 am plecat. Eu la Parlament, el la Guvern", a continuat Dragnea.

Întrebat de ce a făcut anunţul demisiei premierului înaintea lui Victor Ponta, Dragnea a spus că ideea i-a aparţinut lui Ponta, pentru a nu da impresia că PSD nu a fost informat despre decizie. "Practic el a zis că ar fi bine să anunţ eu înainte, să se vadă că am fost informaţi şi că nu am fost luat prin surprindere. Ştiu că a fost o situaţie atipică. N-am vrut să iau momentul nimănui", a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă demisia lui Gabriel Oprea din Guvern ar fi putut să liniştească apele şi ar fi prevenit plecarea lui Ponta, Dragnea a spus că el nu este "analist al străzii" şi nu ştie cum ar fi decursul lucrurile. "Eu n-am fost premier ca să pot să demit pe cineva din guvern. nu ştiu dacă o eventuală demisie a dlui oprea ar fi oprit demisia premierului. (...) În loc să demisioneze Piedone, a demisionat Victor Ponta", a conchis liderul PSD.

Ponta susţine că Dragnea nu l-a invitat la şedinţa privind bilanţul guvernării PSD: Nicio supărare

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat luni că nu a fost la şedinţa PSD de prezentarea a bilanţului guvernării pentru că preşedintele Liviu Dragnea nu l-a invitat, însă singurul lucru care contează este că social-democraţii au vorbit de bine despre guvernul pe care l-a condus.

"Nu am fost invitat, e decizia conducerii partidului (...) Nu e nicio supărare", a spus fostul premier, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce a absentat luni de la şedinţa social-democraţilor în care s-a prezentat bilanţul guvernelor conduse de el, din 2012.

Ponta a mai spus că el este un "om civilizat" şi merge doar acolo unde este invitat, însă, din câte a înţeles partidul a vorbit de bine despre el. "Înţeleg că s-a vorbit de bine despre guvernare. Ăsta este singurul lucru care contează", a mai comentat el.

Referitor la declaraţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia regretă că Ponta şi-a dat demisia şi că decizia i-a aparţinut, Ponta a sugerat că lucrurile au stat cu totul altfel în realitate. "Aşa a spus public. În privat, oamenii spun alte lucruri", a declarat Ponta, refuzând însă să facă alte lămuriri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici