Dragnea: Am fost contactaţi de parlamentari UNPR, n-am nevoie să discut cu conducerea despre moţiune. Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu este necesară o alianţă conjuncturală cu PMP pentru a trece moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, spunând că parlamentari UNPR s-au declarat dispuşi să susţinută acest demers pentru că nu au uitat că au fost un partid de stânga.

558 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am fost contactaţi de parlamentari UNPR, n-am nevoie să discut cu conducerea despre moţiune. Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş

Dragnea: Am fost contactaţi de parlamentari UNPR, n-am nevoie să discut cu conducerea despre moţiune. Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş (Imagne: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"N-am nevoie să vorbesc cu conducerea, eu cred că sunt parlamentari UNPR cărora le va fi greu să spună că tot ceea ce au spus până acum a fost o glumă şi că brusc dintr-o noapte şi-au schimbat şi opţiunea politică şi principiile politice şi atitudinea", a spus Dragnea la Adevărul Live.

El a subliniat că nu este "foarte sigur" că parlamentarii UNPR sunt încântaţi de decizia conducerii partidului. "Chiar în ulima perioadă colegi de-ai mei, nu eu personal, au fost contactaţi de foarte mulţi parlamentari de la UNPR", a susţinut Dragnea.

Liderul PSD a precizat că urmează să se întalnească joi cu copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta "dacă, cum şi când" va fi depusă moţiunea de cenzură, dar că şansele ca aceasta să nu se concretizeze "sunt foarte mici".

"Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă premierul Cioloş ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi că oamenii pot greşi şi ar înţelege că nu trebuie să rămână în această greşeală sau nu trebuie să mai acopere o greşeală a unui membru al Guvernului sau a unor funcţionari din Ministerul de Finanţe şi ar recunoaşte că aia a fost o greşeală de la Ministerul de Finanţe pe care a preluat-o fără să analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie", a menţionat Dragnea, cu referire la scandalul facilităţilor pentru veterani.

Social-democratul s-a arătat deranjat de tehnocraţii ''foarte răi la vorbă şi foarte obraznici'', adăugând că a avut o discuţie telefonică cu premierul Dacian Cioloş imediat după comunicatul iniţial în care ameninţa cu moţiunea de cenzură în care şeful Executivului ar fi fost mai amabil decât în declaraţia ulterioară oferită MEDIAFAX în care l-a atacat pe liderul PSD.

După moţiune, Dragnea consideră că situaţia va fi similară cu cea din 2009, cu "un Guvern interimar cu atribuţiuni limitate în care cel puţin avem garanţia că nu mai vin cu tot felul de năstruşnicii, adică un Guvern care se ocupă de gestionarea treburilor curente ale ţării, aşa scrie în Constituţie''. ''Este una din variante, poate să nu treacă moţiunea de cenzură", a mai admis el.

Liviu Dragnea a mai spus că PSD nu este interesat de preluarea guvernării înainte de alegeri, ci după alegeri împreună cu cei de la ALDE.

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat luni că partidul din care face parte nu este interesat de moţiunea de cenzură anunţată de PSD, catalogând-o drept ''un joc ieftin de imagine'' în lipsa demisiei social-democraţilor din Guvern. În schimb, într-o declaraţie oferită MEDIAFAX, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat deschis discuţiilor despre o moţiune de cenzură, spunând că un guvern interimar cu atribuţii limitate ''nu ar fi o problemă pentru România'', dar că ''e treaba PSD cum gestionează această chestiune''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici