Dragnea: ANCOM a ajuns în blocaj din cauza preşedintelui Iohannis. Guvernul a trebuit să adopte OUG

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a greşit când a spus că OUG privind Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) seamnă cu OUG 13, afirmând că, la Cotroceni, au fost transmise două propuneri pentru numirea conducerii ANCOM pe care Iohannis a refuzat să le analizeze, blocând activitatea institut.

981 afișări
Imaginea articolului Dragnea: ANCOM  a ajuns în blocaj din cauza preşedintelui Iohannis. Guvernul a trebuit să adopte OUG

Dragnea: ANCOM a ajuns în blocaj din cauza preşedintelui Iohannis; Guvernul a trebuit să adopte OUG

“Aici a greşit domnul preşedinte pentru că Guvernul a ajuns în situaţia să adopte o astfel de ordonanţă din cauza preşedintelui, pentru că preşedintele, prin legea veche, era singurul care putea să numească conducerea la ANCOM”,a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că, la Cotroceni, au fost transmise două propuneri pentru numirea conducerii ANCO, însă, preşedintele nu s-a propunţat asupra lor.

“Domnul preşedinte are la Cotroceni două propuneri, una trimisă de domnul Victor Ponta când era prim-ministru şi una trimisă de domnul Dacian Cioloş. Deci, de doi ani de zile sunt propuneri la Cotroceni, doi ani de zile preşedintele României avea timp, cu toţi consilierii, să analizeze dacă sunt bune acele propuneri. Nu erau bune, le trimitea înapoi, le rupea, cerea alte propuneri. S-a ajuns în situaţia în care ANCOM-ul, care este o structură foarte importantă, nu mai are conducere, nu are preşedinte, nu are cei doi vicepreşedinţi”, a susţinut Dragnea.

Preşedintele PSD a cerut Guvernului să publice nominalizările care au fost transmise preşedintelui Klasu Iohannis.

“Eu o să îl rog pe domnul prim-ministru Grindeanu sau pe domnul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, când îşi găsesc timp să publice acele nominalizări făcute şi de guvernul Cioloş şi de Guvernul Ponta. S-a ajuns la blocaj, instituţia nu mai funcţionează”, a mai spus Dragnea.

Norica Nicolai: Preşedintelui trebuie să îi convină OUG privind numirea conducerii ANCOM

Vicepreşedintele ALDE Norica Nicolai a declarat joi că preşedintelui Klaus Iohannis "trebuie să îi convină" că a fost exclus, prin ordonanţă de urgenţă, din procedura de numire a conducerii ANCOM, pentru că este astfel "ferit de orice bănuială".

"ANCOM este o agenţie naţională de control a comunicaţiilor. Suntem în plină dezbatere cu privire la manipularea, la fraudele care se pot produce prin astfel de mijloace de comunicaţii. După părerea mea, orice politician cu bun simţ care nu vrea să fie suspectat că s-a implicat în astfel de chestiuni trebuie să dispară din managementul acestei autorităţi. Este o chestiune de bun simţ şi preşedintelui trebuie să îi convină că poate fi ferit de orice bănuială care astăzi, în spaţiul public, face carieră", a spus vicepreşedintele ALDE Norica Nicolai.

Norica Nicolai a mai spus că, în opinia sa, "e foarte bine" că modificarea legislativă a fost făcută prin ordonanţăp de urgenţă de către Executiv.

"E foarte bine ceea ce a făcut guvernul Grindeanu, în regim de urgenţă. Dar urgenţa asta era de mult, că altfel nu mai aveam ancheta cu privire la alegerile din 2009", a mai spus Nicolai.

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a spus că, în opinia sa, decizia este una bună pentru că ANCOM este o instituţie "controlată, aprobată, vizată şi bugetată" de parlament.

"Noi considerăm că atâta timp cât toată activitatea ANCOM şi a altor instituţii este controlată, aprobată, vizată, bugetată de către Parlament, nu poate exista un control mai bun decât aici în Parlament. Parlamentul oferă totuşi o garanţie că lucrurile sunt apreciate şi evaluate într-un mod democratic", a spus vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici