Dragnea anticipează încă un miting violent şi avansează o perioadă/ ANCHETA privind protestul din 10 august, un mare semn de întrebare, în opinia liderului PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că există ”un mare semn de întrebare asupra atitudinii Parchetului General” în privinţa modului de anchetare a dosarelor care vizează protestul din 10 august.

9828 afișări
Imaginea articolului Dragnea anticipează încă un miting violent şi avansează o perioadă/ ANCHETA privind protestul din 10 august, un mare semn de întrebare, în opinia liderului PSD

Dragnea, despre ANCHETA privind protestul din 10 august: Un mare semn de întrebare la adresa Parchetului General

”Ancheta va stabili, dar un mare semn de întrebare asupra atitudinii Parchetului General există aici. (...) Parchetul, procurorii, nu investighează pe cei care au produs aceste stricăciuni, care au bătut jandarmi, care au dat foc la mobilier stradal, care au spart, care au distrus... Nu investighează pe niciunul, ci doar investighează pe jandarmi, în condiţiile în care sunt specialişti care spus că jandarmii şi-au respectat şi regulamentul propriu şi legislaţia în vigoare”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

El a mai spus că a observat o coordonare a protestatarilor din 10 august.

”Vorbim de un miting neautorizat,vorbim de protestatari paşnici, care au fost în mai multe rânduri în Piaţa Victoriei şi nimeni nu a reacţionat împotriva lor, dar acum s-a văzut clar o organizare, o coordonare, s-au văzut clar acţiuni de violenţă extremă, de o violenţă extremă împotriva Jandarmeriei, a jandarmilor şi din imaginile de atunci s-a văzut clar că au încercat să intre în clădirea Gucvernului”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea: S-a discutat că se mai doreşte un miting de protest, tot violent, la sfârşit de octombrie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că se mai doreşte organizarea la sfârşitul lunii octombrie a unui nou miting de protest similar celui din 10 august şi a adăugat, în acest context, că aceasta este „intenţia lui Klaus Iohannis”.

„În acea seară, Iohannis a pus o postare, el a dat semnalul. A vrut să dea două semnale, să timoreze jandarmeria şi să le spună protestarilor violenţi <Staţi liniştiţi că nu păţiţi nimic> şi <Continuaţi, veniţi şi staţi câte zile e nevoie ca să vă atingeţi obiectivul stabilit, anume de a da jos Guvernul prin violenţă>”, a declarat, duminică seară, la România TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a menţionat şi posibilitatea organizării unui noi miting violent.

„S-a tot discutat, în ultima perioadă, că se mai doreşte organizarea unui miting, tot de proteste, tot violent probabil, undeva la sfârşitul lunii octombrie, mergând pe ideea că jandarmii care sunt deja anchetaţi, care sunt puşi sub acuzare să fie timoraţi şi atunci să poate să facă ce vor. Cred că asta e intenţia lui Klaus Iohannis. Adică ceea ce a făcut este o lovutitură puternică împotriva unei insitutţii a statului care asigură odinea pulbi şi instituţiile statului (...) Te duci la haos. Este iresponsablitate, deci duci România în haos”, a precizat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici