Dragnea, ATAC la adresa Parchetului General: Nu e în regulă să se joace "aşa" cu Parlamentul/ Întrebat dacă Klaus Iohannis ar putea fi audiat la comisia de anchetă: Dacă e important, de ce nu?

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, referindu-se la ancheta alegerilor din 2009, că nu este în regulă ca Parchetul General să se joace „aşa” cu Parlamentul, el arătând că Regulamentul trebuie modificat în aşa fel încât o Comisie de anchetă parlamentară să nu fie bătaia de joc a nimănui.

600 afișări
Imaginea articolului Dragnea, ATAC la adresa Parchetului General: Nu e în regulă să se joace "aşa" cu Parlamentul/ Întrebat dacă Klaus Iohannis ar putea fi audiat la comisia de anchetă: Dacă e important, de ce nu?

Dragnea, despre ancheta alegerilor din 2009: Nu e în regulă ca PG să se joace "aşa" cu Parlamentul

„Pe mine mă interesează să ducem la capăt ce am decis ieri şi anume să se rectifice obiectivele Comisiei, de asemenea să modificăm regulamentul. Această decizie a fost generată de o prestaţie destul de jenantă şi o poziţie destul de jenantă a Parchetului General care a decis să înceapă o anchetă penală pe nişte fapte care erau prescrise, după care au venit cu modificarea, au modificat comunicatul de presă. Nu e în regulă ca Parchetul General să se joace aşa cu Parlamentul”, a spus Dragnea.

„Eu cred că Regulamentul (Comisiei de anchetă parlamentară, n.r.) trebuie făcut în acord cu deciziile CCR şi cu Constituţia, în aşa fel încât o Comisie de anchetă parlamentară să nu fie bătaia de joc a nimănui”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a spus că această Comisie de anchetă parlamentară nu este o comisie făcută împotriva cuiva anume, ci este o comisie generată de declaraţii publice care au apărut în ultima perioadă, fiind şi o dorinţă „într-o parte a societăţii” pentru a afla adevărul.

„După ce se va constitui această Comisie parlamentară de anchetă, care nu face anchete penale, vă pot spune că la acea comisie vor fi chemaţi, de către membrii comisiei, toate persoanele şi toţi reprezentanţii instituţiilor care pot aduce informaţii care o vor ajuta să ajungă la adevăr sau măcar să se apropie la adevăr”, a mai arătat Dragnea.

Dragnea, despre audierea lui Iohannis pe tema alegerilor din 2009: Dacă e important, de ce nu?

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că şi preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi audiat de către Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009, dacă se va ajunge la concluzia că această audiere este una importantă.

Întrebat dacă şi preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi invitat la audieri la Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009, în calitatea sa de premier desemnat, la acel moment, Dragnea a răspuns: „Dacă comisia va ajunge la concluzia că o astfel de audiere este importantă pentru ceea ce vrea să afle ancheta parlamentară, de ce nu?”.

Întrebat cine va fi primul audiat de către această Comisie, liderul PSD a precizat că, după ce se va constitui, comisia va hotărî care este foaia de parcurs.

El a arătat că sunt avute în vedere o serie de modificări la Regulamentul Comisiei care să presupună şi introducerea obligativităţii celor invitaţi de a da curs acestei invitaţii.

„Am văzut cu toţii ce forţă au comisiile de anchetă parlamentară în alte state, începând cu America şi continuând cu alte state din alte zone ale lumii. Mie mi se pare inadmisibil ca cineva din România să poată refuza să vină la o comisie de anchetă parlamentară. Vorbim de Parlament care este instituţia supremă a democraţiei în statul român”, a spus Dragnea.

„La Comisia de anchetă privind rectificarea bugetară nu a fost prezent nici domnul Cioloş, nici doamna ministru de Finanţe. Or, nu putem să stăm aşa indiferenţi când oameni care au ocupat funcţii importante în statul român dispreţuiesc Parlamentul României”, a adăugat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici