Dragnea: Băsescu încalcă în continuare Constituţia militând pentru PMP. Nu iniţiem suspendarea

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că şeful statului, Traian Băsescu, încalcă în continuare Constituţia, implicându-se în campania electorală pentru PMP, el arătând că social-democraţii nu vor, însă, să iniţieze un demers de suspendare din funcţie.

402 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Băsescu încalcă în continuare Constituţia militând pentru PMP. Nu iniţiem suspendarea

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Preşedintele Traian Băsescu, din păcate, continuă să desconsidere Constituţia şi să o încalce, implicându-se în mod evident în campania electorală, militând deschis pentru PMP, partidul poşetă al doamnei Udrea. După conferinţa de presă de vineri, Traian Băsescu a continuat partizanatul politic şi a participat la dezbaterea organizată de Mişcarea Populară. Vreau să amintesc că preşedintele, chiar dacă se consideră jucător, nu are dreptul să joace pentru niciuna din echipele politice care se vor confrunta în această campanie electorală, nu-i dă voie Constituţia", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

El a spus că funcţia prezidenţială, care este cea mai înaltă funcţie în stat, nu poate fi transformată în "anexă a partidului doamnei Udrea".

"La referendumul din 2012 la care 7,4 milioane de români au votat pentru demitere, Traian Băsescu făcea apel la respectarea Constituţiei. Îi cerem să respecte Constituţia şi statul de drept, să se abţină să mai facă acţiuni de campanie pentru partidul doamnei Udrea. Facem apel la preşedinte să înceteze promovarea electorală şi să-i lase pe Udrea, Baconschi şi Florin Popescu să facă singuri campanie electorală", a spus Dragnea.

Întrebat de jurnalişti ce va face PSD dacă Traian Băsescu va continua totuşi să încalce Constituţia şi dacă va fi iniţiat un demers de suspendare din funcţie a şefului statului, Dragnea a răspuns: "Nu vrem să iniţiem un demers de suspendare".

"Dar noi credem că domnul Traian Băsescu se va gândi serios că nu se merită să încalce în continuare Constituţia atât de grav, pentru că aici nu pot fi dubii, în momentul în care face campanie electorală fără ezitare pentru un partid anume, e o încălcare gravă. Noi sperăm că se va potoli", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face totuşi PSD dacă preşedintele nu se va "potoli", Dragnea a răspuns: "O să vedem dacă recidivează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici