Dragnea, despre afirmaţiile lui Gorghiu: Eu nu sunt pervers. Vin cu mâna întinsă şi sper să nu primesc pietre

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, că nu vede "foarte bine" afirmaţiile Alinei Gorghiu cu privire la atitudinea social-democraţilor, dar acceptă că este nevoie de mai mult timp pentru ca încrederea între putere şi opoziţie să fie reclădită.

366 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre afirmaţiile lui Gorghiu: Eu nu sunt pervers. Vin cu mâna întinsă şi sper să nu primesc pietre

Dragnea, despre afirmaţiile lui Gorghiu: Eu nu sunt pervers. Vin cu mâna întinsă şi sper să nu primesc pietre (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Nu văd foarte bine (afirmaţiile Alinei Gorghiu - n.r.). (...) Eu nu sunt pervers, nu ştiu dacă a folosit cuvântul ăsta, sper să nu-l fi folosit, şi nici pesediştii în general. Am văzut o temere că ştie ce ne poate pielea nouă. Eu în continuare stau cu mâna întinsă şi sper să nu primesc pietre în cap de la cei cu care chiar vreau să lucrăm împreună", a spus Dragnea.

"Trec peste aceste declaraţii, trec şi peste atacurile asupra premierului Victor Ponta", a mai spus liderul PSD.

Dragnea a adăugat că înţelege dacă este nevoie ca încrederea dintre putere şi opoziţie să fie reconstruită.

"Din partea mea nu e nicio problemă, numai să nu întârziem foarte mult. Poate dăm pe repede înainte acest proces de recâştigare a încrederii reciproce", a spus Dragnea, subliniind însă că el nu a venit la negocierile cu PNL "cu buzunarele pline de suspiciuni".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seară, că PNL trebuie să fie vigilent în relaţia cu PSD şi nu va mai cădea în capcana social-democraţilor cu legea salarizării, adăugând că Liviu Dragnea are un "ton împăciuitor" în ultima vreme, dar "poate să păcălească".

"PNL e partidul care a fost dispus la dialog întotdeauna. Constat nuanţa pe care Liviu Dragnea o subliniază, în discursul public, că PSD e dispus la dialog. Au şi demonstrat asta acceptând propunerea noastră, în materie de prudenţă, discutând despre Codul Fiscal", a declarat Gorghiu, la Realitatea TV, adăugând însă că social-democraţii rămân adversari politic şi că liberalii ştiu foarte bine ce "le poate pielea" celor din partidul condus de Liviu Dragnea.

"Liviu Dragnea are un ton împăciuitor, în ultima vreme, şi poate să păcălească. Îi ştim pe cei din PSD, ce le poate pielea, sunt adversarii noştri politici. Asta nu înseamnă că, pe linii importante, nu vom găsi o cale comună de a genera proiecte valoroase", a mai declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a calificat drept o "greşeală" faptul că Guvernul a anunţat un proiect de lege privind salarizarea bugetarilor, în condiţiile în care nu are un astfel de proiect pe care Opoziţia poate face propuneri.

Ea a precizat că liberalii vor cere studii de impact atunci când Guvernul va prezenta un astfel de proiect. "Nu vom mai cădea în capcana PSD-ului. Ne trebuie un studiu de impact, să vedem dacă legea este sustenabilă, cum, când" a mai spus ea, adăugând totuşi că este important că liderii partidelor parlamentare au agreat să încerce un consens pe această temă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici