Dragnea, despre declaraţia lui Oprea: Fiecare om îşi gestionează onoarea. Cea mai mare greşeală în cazul poliţistului e că au trecut multe zile şi nu s-au spus lucruri

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus că a fost întrebat în ultimele zile dacă Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze şi a răspuns că această întrebare trebuie pusă lui Oprea, iar întrebarea dacă Oprea va fi demis ar trebui pusă lui Victor Ponta, Dragnea arătând că fiecare îşi gestionează propria onoare. Liderul PSD consideră, totodată, că cea mai mare greşeală în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină este că "au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri".

1858 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre declaraţia lui Oprea: Fiecare om îşi gestionează onoarea. Cea mai mare greşeală în cazul poliţistului e că au trecut multe zile şi nu s-au spus lucruri

Dragnea: Întrebarea dacă demisionează trebuie pusă lui Oprea, fiecare om îşi gestionează onoarea. Cea mai mare greşeală în cazul poliţistului e că au trecut multe zile şi nu s-au spus lucruri

"Este vorba despre o tragedie: un tânăr poliţist a murit în uniformă, executând nişte ordine pe care le-a primit de la superiorii lui. Aici sunt două aspecte: un aspect legat de legalitate, pe care eu mă abţin să-l comentez şi nu e firesc să-l comentez, dar şi eu, şi cred că şi dumneavoastră şi toată opinia publică vrea foarte curând răspunsuri despre responsabili, despre cine se face vinovat, dacă sunt vinovaţi (...). Al doilea aspect este unul legat de onoare. Din câte ştiu eu, din câte l-am văzut pe Gabriel Oprea în ultima perioadă, eu ştiu şi a şi spus că este un om de onoare", a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că a primit în aceste zile întrebări dacă îşi dă demisia Gabriel Oprea sau dacă acesta va fi demis.

"Întrebarea despre demisie trebuie să fie adresată domnului Gabriel Oprea. Întrebarea despre dacă va fi demis trebuie adresată premierului Victor Ponta", a continuat Dragnea.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte retragerea sprijinului politic sau nu, răspunsul este "foarte clar": "Dacă premierul consideră că domnul vicepremier Gabriel Oprea ar trebui să fie demis, are instrumentul constituţional". "Este o întrebare pe care trebuie să o puneţi primului ministru Victor Ponta", a subliniat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că PSD "nu are de ce să intre în acest subiect" şi nu va avea niciun fel de abordare politică.

"Fiecare om stabileşte şi hotărăşte cum îşi gestionează propria onoare", a mai spus Dragnea.

Dragnea: În cazul poliţistului au trecut multe zile şi nu s-au spus lucruri. E cea mai mare greşeală

Liviu Dragnea consideră, totodată, că cea mai mare greşeală în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină este că "au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri", adăugând că instituţiile implicate ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă.

"Cred că au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri. După părerea mea, asta este cea mai mare greşeală care a fost făcută în ceea ce priveşte comunicarea. Nu a fost o situaţie uşoară, nu a fost o întâmplare lipsită de importanţă. Un tânăr poliţist a murit în uniformă executând nişte ordine date de superiorii lui. Cred că instituţiile respective ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă", a declarat Dragnea.

Ministrul de Interne, vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, a spus, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia, el susţinând că nu a văzut accidentul, a aflat abia după ce depăşise zona şi a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva.

Totodată, Oprea a spus că speculaţiile potrivit cărora a încălcat legea sau că a folosit dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal sunt "complect (sic!) nefondate", fără însă să precizeze în baza cărei legi a folosit coloana oficială.

Vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea a arătat, în prima declaraţie făcută la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, care în 20 octombrie însoţea coloana oficială a acestuia, că a ales să nu facă declaraţii publice după accident sau înaintea înmormântării, care a avuy loc în 23 octombrie, "din respect pentru familia îndurerată".

Declaraţia ministrului Gabriel Oprea a fost făcută la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, în contextul în care societatea civilă, şeful statului şi lideri politici i-au cerut explicaţii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficială.

Societatea civilă şi mai mulţi lideri politici au cerut demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea din toate funcţiile politice deţinute, apreciind că acesta a folosit abuziv coloana oficială în ziua accidentului.

Luni, referindu-se la cazul Gigină, premierul Victor Ponta a comentat: "Strict politic, cred că e o lecţie foarte bună pentru toţi, şi pentru domnul Oprea. Îmi aduc aminte că în fiecare dimineaţă îl chema Klaus Iohannis să-i spună să rupă coaliţia şi să-l pună prim-ministru, după aia venea doamna Gorghiu la Ministerul de Interne la cafea, după aia Predoiu înălţa nişte ode prin presă", a declarat Victor Ponta.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la "o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice".

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Ştirbei Vodă spun însă că maşina în care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit după accident.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici