Video Dragnea, despre deplasările lui Iohannis: În afară de comunicate şi celebrele poze nu ştim nimic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, joi, pe Klaus Iohannis în privinţa politicii externe, afirmând că şeful statului nu informează Guvernul şi Parlamentul, despre deciziile luate în timpul deplasărilor externe şi că, în afară de comunicate şi ”celebrele poze”, nu se ştie nimic concret.

604 afișări

”Preşedintele, când merge şi vorbeşte despre cadrul financiar multianual când nu are niciun fel de competenţe în privinţa bugetului, cum angajează România? Asta e întrebarea, că aici nu este vorba despre dorinţa premierului sau dorinţa altcuiva să meargă să facă poze la Bruxelles. Bun, doreşte să meargă, că-i place. E foarte bine, dar înainte să se consulte, să ştie ce-şi doreşte România şi când vine înapoi să spună ce a vorbit pentru ca Guvernul şi Parlamentul să poată să lucreze în consecinţă. Noi stăm în orb. De câte ori a mers în vreo deplasare străină, în afară de comunicatele de presă şi celebrele poze şi eventualele filmuleţe noi nu ştim nimic. Nu trebuie să ştim pentru că suntem noi foarte curioşi”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, înainte de a pleca într-o deplasare externă supune aprobării Biroului Permanent deplasarea.

”Dna prim-ministru nu are niciun fel de obligaţie să ceară voie preşedintelui să plece undeva din ţară. În acelaşi timp, eu şi dna prim-ministru, în permanenţă, am avut solicitări de discuţii cu preşedintele pentru a se lua decizii în comun. Am avut o discuţie cui preşedintelşe Iohannis - eu cu preşedintele Tăriceanu şi cu dna prim ministru - chiar în minutele de dinaintea depunerii jurământului guvernului condus de dna Dăncilă, în acea anticameră celebră. Acolo am cerut eu şi dl Tăriceanu să avem regula întâlnirii între cei patru oameni pentru a ne pune de acord, pentru a stabili împreună împreună direcţiile. Aţi văzut mai departe la televizor ce s-a întâmplat de cealaltă parte. Preşedintele care vorbeşte că nu are premierul nicio dorinţă în bugetul UE, cum face… În afară de celebrele poze şi eventuale filmuleţe noi nu ştim nimic. Instituţiile trebuie să facă lucrur”, a mai spus Dragnea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici