Dragnea, despre mutarea ambasadei din Israel: Nu am ajuns comentatorul sau consilierul lui Netanyahu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, legat de afirmaţia premierului israelian că este sigur că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, că el nu este „comentatorul sau consilierul” lui Benjamin Netanyahu.

684 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre mutarea ambasadei din Israel: Nu am ajuns comentatorul sau consilierul lui Netanyahu

Dragnea, despre mutarea ambasadei din Israel: Nu am ajuns comentatorul sau consilierul lui Netanyahu

„Lăsaţi-mă doar comentatorul miniştrilor PSD şi a altor membri de partid. Încă nu am ajuns să fiu comentatorul sau consilierul premierului israelian. În schimb, îi mulţumesc public pentru gândurile bune şi vorbele bune pe care mi le-a transmis prin intermediul dnei prim-ministru. În rest, despre raportul de la MAE, când o să îl avem o să discutăm despre el”, a declarat, vineri, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat despre ambasada României din Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a spus, vineri, la Varna, premierul Viorica Dăncilă, că mutarea ambasadei României la Ierusalim este doar o chestiune de timp, au declarat, vineri pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

De asemenea, Netanyahu a declarat, joi, într-un interviu acordat unui post TV, că este „sigur” că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce Statele Unite vor face acest lucru.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat pe 12 octombrie, la Parlament, că analiza MAE privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost transmisă premierului Viorica Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o distribuie Administraţiei Prezidenţiale. Meleşcanu a adăugat că nu este un blocaj pe acestă temă, întârzierea deciziei finale fiind cauzată de faptul că este „o problemă foarte complicată”.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, pe 28 august, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că poziţia României în privinţa statutului Ierusalim nu s-a schimbat, deşi Guvernul a anunţat în luna mai intenţia de a muta sediul ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

În luna mai, Guvernul a anunţat intenţia de a muta sediul ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, MAE elaborând un memorandum secret în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici