Dragnea, despre protocoalele Parchetul General -SRI: Hotărârea de Guvern nu înseamnă o bază legală. HG este sub lege

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, referitor la precizările Parchetului General că protocoalele Parchetului cu SRI au fost încheiate în baza unei hotărâri de guvern din martie 2005, că o hotărâre de guvern nu înseamnă bază legală, ele fiind "sub lege".

935 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre protocoalele Parchetul General -SRI: Hotărârea de Guvern nu înseamnă o bază legală. HG este sub lege

Dragnea, despre protocoalele Parchetul General -SRI: Hotărârea de Guvern nu înseamnă o bază legală. HG este sub lege

"Nu, nu ştiam de ce spuneţi (de hotărârea de guvern din 30 martie 2005 privind protocoalele -n.r. ). Nu văd ce să comentez eu. Dacă este vorba de hotărâre de guvern, asta nu înseamnă bază legală, hotărârea de guvern e sub lege şi oricum nu influenţează cu nimic abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor", a declarat Liviu Dragnea.

Precizările vin în contextul în care Parchetul General a anunţat vineri că la baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informaţii (SRI) a stat Hotărârea de Guvern nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea acestei strategii. Reprezentanţii instituţiei conduse de Augustin Lazăr au mai precizat că planul de acţiune pentru implementarea S.N.A. stabileşte, "fără echivoc", în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne încheierea de protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi alte structuri de informaţii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat miercuri procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, printre cele 20 de puncte ale raportului de evaluare numărându-se şi critici la adresa protocoalelor încheiat de Parchet cu SRI şi la ascunderea adevărului legat de aceste acte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici