Dragnea, despre referirea lui Andrei Caramitru la Holocaust: Elemente destul de clare de fascism

Liviu Dragnea lansează un atac la adresa USR şi PLUS, după declaraţiile controversate făcute de Andrei Caramitru (USR) şi Oana Bogdan (PLUS). Liderul PSD îi acuză pe reprezentanţii celor două partide de ”elemente destul de clare de fascism şi de extremă stângă, şi de extremă dreapta”.

261 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre referirea lui Andrei Caramitru la Holocaust: Elemente destul de clare de fascism

Dragnea, despre referirea lui Andrei Caramitru la Holocaust: Elemente destul de clare de fascism

”Nu este prima dată când cei de la USR au astfel de poziţii. Deci după părerea mea ceea ce spune USR, ceea ce spune şi PLUS cu care s-au aliat, sunt elemente destul de clare de fascism şi de extremă stângă şi de extremă dreapta. (...) Nu au nici un fel de rezerve. E cea mai mare dramă pe care a suferit-o omenirea şi nu poţi să o foloseşti într-un asemenea hal, dar mă refer şi la alte afirmaţii, gen că desfiinţăm proprietatea, gen să trăim în grup, gen să nu ştiu să fie arestaţi toţi sau să fie condamnaţi foarte rapid. Următorul pas sunt tribunalele populare, ca pe vremea Dudeşti, cred că la Ceauşescu nu mai erau”, a declarat la România TV Liviu Dragnea.

Reacţia lui Liviu Dragnea vice după ce Andrei Caramitru a acuzat PSD că este responsabil de „holocaustul României”, susţinând că „e mai rău decât ce am suferit în al doilea război mondial”. Ulterior, el şi-a editat postarea punând în sarcina social-democraţilor „genocidul împotriva României”.

Ambasadorul Israelului, David Saranga, a reacţionat pe Facebook, invitându-l pe Caramitru să se documenteze mai mult şi să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului ”Yad Vashem” de la Ierusalim.

”Din pîcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se foloseşte de termenul "Holocaust" într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovaţi nu trebuie minimalizată iar atrocităţile războiului nu trebuie să-şi găsească locul în campania electorală a vreunui partid. România a făcut paşi importanţi în combaterea anti semitismului şi este fără îindoială un model de urmat în regiune. Educaţia despre Holocaust şi despre ororile îndurate de milioanele de oameni este extrem de importantă, de aceea ignoranţa în acest sens nu trebuie tolerată. Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult şi să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, a scris David Saranga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici