Dragnea, despre sesizarea lui Iohannis pe legile justiţiei: Nu o să îl cert. Meciul continuă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demersul preşedintelui Iohannis de a sesiza CCR şi Comisia de la Veneţia privind legile justiţiei, afirmând că nu o să îl certe pe preşedintele Iohannis de teamă să nu păţească ceva când merge la Cotroceni şi că "meciul continuă".

344 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre sesizarea lui Iohannis pe legile justiţiei: Nu o să îl cert. Meciul continuă

Dragnea, despre sesizarea lui Iohannis pe legile justiţiei: Nu o să îl cert. Meciul continuă

„În primul rând nu o să îl cert pentru că nu vreau să păţesc ceva când merg la Cotroceni, dar eu am observat că există o foarte mare groază în legătură cu unele prevederi din aceste legi. Şi probabil că aceia care sunt îngroziţi, l-au influenţat pe preşedinte ca să facă orice pentru a întârzia intrarea în vigoare a acestor legi. Am înţeles că a sesizat CCR, după ce s-a pronunţat Curtea privind constituţionalitatea în ansambul legilor, o să vedem ce spune Curtea. Ceea ce mi s-a părut puţin, doar puţin exagerat, faptul că preşedintele şi-a permis să îi spună Curţii să nu cam decidă acum, ci să mai aştepte. Nu cred că este corectă această abordare, dar cred că este o foarte mică exagerare”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze demersul preşedintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a afirmat că este „absolut sigur” că „în această viaţă” vor intra în vigoare modificările aduse acestor legi şi vor reprezenta un pas important într-o reformă a justiţiei necesară şi „dorită de o parte din ce în ce mai mare”.

Solicitat să spună cine sunt cei care sunt „îngroziţi” de modificările aduse legilor justiţiei, Dragnea a făcut trimitere la cei care au coordonat şi au stăpânit un sistem de influenţă nociv.

„Cei care au coordonat un sistem şi au stăpânit un sistem de influenţă nocivă şi otrăvită asupra unor instituţii, asupra unor persoane cu funcţii de conducere şi care încă mai încearcă sau mai speră să gestioneze şi să coordoneze acest sistem care a generat încălcări grave ale drepturilor omului în România şi foarte multe abuzuri. Putem să ne referim la ceea ce a apărut în spaţiul public, la unitatea de elită de la Ploieşti, despre care unii pot spune că este un exemplu de urmat, Doamne fereşte!, protocoale secrete între SRI şi instituţii din sistemul judiciar şi alte instituţii, ceea ce ridică foarte multe semne de întrebare, pentru unii, pentru unii oferă certitudini că actul de justiţie în anumite situaţii nu a fost corect”, a spus liderul PSD.

Dragnea a spus că unele prevederi generează teamă pentru că „unii s-ar putea să dea socoteală” pentru ce au făcut.

„Probabil că anumite prevederi care nu vor mai permite ca astfel de sisteme să funcţioneze sperie şi pentru faptul că unii s-ar putea să fie nevoiţi să dea socoteală şi pentru faptul că dispare posibilitatea de a influenţa. Spunea cineva ieri că există foarte mare nervozitate în legătură cu acea secţie specială de investigare a magistraţilor, în schimb am văzut ce spune şi CCR. Eu nu vreau să critic Consiliul Europei sau GRECO, nu îi acuz de subiectivism, ba dimpotrivă, dar tot persoana cu care am discutat ieri mi-a spus că judecătorii sunt foarte mulţumiţi de înfiinţarea acelei secţii pentru că toată lumea doreşte ca să nu mai existe niciun fel de posibilitate ca procurori să poată să creeze măcar senzaţia că judecătorii pot fi influenţaţi (...) O să vedem. Meciul continuă”, a spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia pe pachetul de legi ale Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici