Dragnea, despre taxe: Autorităţile locale să aplice legislaţia în vigoare şi să indexeze cu 16%

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, răspunzând unei întrebări privind acţiunea autorităţilor locale vizavi de taxe şi impozite, că acestea trebuie să aplice, deocamdată, legislaţia în vigoare, respectiv să le indexeze cu 16%, urmând să vadă ce este de făcut când Guvernul va emite Ordonanţa.

426 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre taxe: Autorităţile locale să aplice legislaţia în vigoare şi să indexeze cu 16%

Liviu Dragnea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Eu rog autorităţile locale să se uite cu atenţie la actele normative în vigoare la ora la care vorbim. Există un Cod Fiscal în vigoare şi există o Hotărâre de Guvern prin care s-au indexat impozitele şi taxele locale pe care trebuie să o aplice. Când va apare Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, o să o citească şi o să vadă ce au de făcut, deocamdată ei trebuie să aplice legislaţia în vigoare", a spus Dragnea.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă ca autorităţile locale să mărească taxele şi impozitele cu 16%, Dragnea a răspuns: "Da. Vom veni cu un act normativ care să le dea posibilitatea să le măreasă sau nu sau să revină la cele de dinainte".

El a mai spus că Ordonanţa mai are de aşteptat până va fi emisă de către Guvern pentru că la data şedinţei de Guvern nu era promulgată Legea de abilitare a Executivului de a emite ordonanţe.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au plătit deja la începutul lunii şi dacă vor trebui să revină pentru a plăti diferenţa, Dragnea a răspuns: "Nu. La sfârşitul anului 2012 a fost publicată Hotărârea de Guvern de indexare a taxelor şi impozitelor locale. Administraţiile locale trebuie să respecte legislaţia în vigoare, indiferent care este ea". 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici