Dragnea despre Ungureanu: Nu putem da votul de încredere unui om în care nu credem

PSD nu poate acorda un vot de încredere lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de şeful statului la conducerea SIE, în condiţiile în care social-democraţii nu au încredere în acesta "dintr-o mie de motive", declară Liviu Dragnea, care speră ca întreaga coaliţie să aibă acest punct de vedere.

388 afișări
Imaginea articolului Dragnea despre Ungureanu: Nu putem da votul de încredere unui om în care nu credem

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Dragnea a declarat, vineri, la Baia Mare, într-o conferinţă de presă, că este curios cum cei de la PNL au încredere în Mihai Răzvan Ungureanu, pe care l-au criticat în campania electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este imposibil pentru noi să acordăm un vot de încredere pentru un om în care nu avem încredere. Noi nu avem cum să motivăm că de mâine, dintr-odată, pentru noi Mihai Răzvan Ungureanu este un om în care să putem avea încredere. Nu avem încredere dintr-o mie de motive. Noi suntem curioşi cum cei de la PNL, care au participat cu noi să fie dat jos Ungureanu şi care îl criticau foarte mult în timpul campaniei electorale, dintr-odată, brusc, vor avea încredere în el", a afirmat Dragnea.

Acesta şi-a manifestat speranţa ca întreaga coaliţie să aibă acest punct de vedere.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier, pentru funcţia de director al SIE.

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), au spus, joi, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Şedinţa ar putea avea loc la ora 13.00.

Reprezentanţii PSD şi Victor Ponta au spus că nu îl susţin pentru această nominalizare, în schimb liderul UNPR, premierul interimar, Gabriel Oprea a anunţat că îl susţine pe preşedintele Iohannis în acest demers.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu declara, miercuri, că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorităţii parlamentare, iar cei de la PSD au o reticenţă de a convoca plenul pentru această numire, dar PNL nu are nicio rezervă să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Constituţia şi Legea de funcţionare a Serviciului de Informaţii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informaţii. Constituţia prevede că directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea preşedintelui, iar Legea SIE arată că numirea este făcută de CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici