Dragnea după întâlnirea cu Ponta: Victor nu pleacă din PSD, nu îşi face alt partid

Liviu Dragnea a declarat, după întâlnirea cu Victor Ponta, că acesta nu îşi înfiinţează un alt partid şi că îl va sprijinii "moral", adăugând că îl aşteaptă la şedinţele Biroului Permanent Naţional şi ale Comitetului Executiv, PSD fiind partidul care i-a oferit multe satisfacţii fostului premier.

484 afișări
Imaginea articolului Dragnea după întâlnirea cu Ponta: Victor nu pleacă din PSD, nu îşi face alt partid

Dragnea: Victor poate ajuta foarte mult partidul în cele două campanii electorale (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

UPDATE: 13.50: Dragnea: Victor a spus că nu vrea să candideze la Primărie. Va candida la Parlament, în Gorj

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat cu Victor Ponta despre o posibilă candidatură a acestuia la Primăria Capitalei, însă potrivit liderului social-democrat, Ponta a refuzat, dorind să candideze la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

"Am discutat şi nu vrea să candideze la Primăria Capitalei, nu vrea să candideze decât la parlamentare în toamnă", a declarat Dragnea, întrebat dacă îşi doreşte ca fostul premier să candideze din partea PSD la alegerile locale.

"Victor a spus foarte clar că nu vrea să candideze la Primărie. (...) L-am întrebat dacă vrea să candideze, i-am spus că eu mi-aş dori să candideze la Primăria Capitalei, a zis că nu ia în calcul şi că respinge total ideea", a arătat Dragnea.

În aceste condiţii, Dragnea a mai afirmat că Victor Ponta urmează să candideze la alegerile parlamentare din noiembie, pe listele PSD, în Gorj.

UPDATE 13.20: Dragnea spune că Ponta nu îşi înfiinţează alt partid

"Victor Ponta nu pleacă din PSD, nu îşi face alt partid, fundaţia pe care a înfiinţat-o este o acţiune a lui în care eu îl sprijin, este firesc să fac lucrul acesta pentru că are foarte multă experienţă, are foarte multe cunoştiinţe pe care e bine să le folosească", a declarat, luni, Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii pe care a avut-o, la sediul PSD, cu Victor Ponta, precizând că fostul premier este dispus să se implice în activitatea partidului.

"Se va implica, va sprijini partidul în perioadele în care va fi în ţară, va veni la BPN, i-am spus că îl aştept la orice şedinţă a BPN sau Comitetul Executiv atunci când este în ţară. (...) Victor este aşteptat la BPN atunci când va putea să vină şi nu va proceda aşa cum poate a procedat alt lider al acestui partid, să se supere pe partid. Nu poate, PSD i-a dat foarte multe satisfacţii, foarte multe poziţii în statul român şi nu are cum să uite asta şi nu va uita şi se va implica" a arătat Dragnea.

Legat de fundaţia lui Ponta, Dragnea a precizat că aceasta este o structură care va avea foarte multă activitate externă şi fostul premier va pleca des din ţară. Întrebat dacă va avea vreun rol în fundaţia lui Ponta, Dragnea a spus că nu.

"Îl sprijin, este fundaţia pe care a înfiinţat-o şi îl sprijin cu tot ce pot, sigur, în limitele legii şi ale bunului simţ. În primul rând îl sprijin moral, adică îl încurajez să meargă mai departe cu această fundaţie. (...) Orice coleg e liber să se alăture la fundaţie cu condiţia să nu afecteze activitatea pe care trebuie s-o aibă în partid", a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, un alt subiect pe care liderul PSD l-a abordat în întâlnirea cu Victor Ponta a fost cel legat de colaborarea cu UNPR.

"Sunt unii colegi, preşedinţi de organizaţii, care ar agrea această candidatură comună cu UNPR, alţii nu. Acesta a fost motivul pentru care le-am cerut tuturor ca în aceste două săptămâni să discute cu oraganizaţiile de partid ca atunci când vom lua decizia finală, săptămâna viitoare, după întâlnirea cu grupurile parlamentare, fiecare să-şi spună un punct de vedere legat de o legitimitate largă din cadrul organizaţiei pentru că este o decizie extrem de importantăoate fi chiar o decizie strategică politica de alianţă", a menţionat Dragnea.â

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea întâlnirii pe care o are cu Victor Ponta, că a venit cu "gânduri bune", precizând că fostul premier poate ajuta foarte mult partidul în cele două campanii electorale din acest an şi are nevoie de expertiza sa politică.

"E un an important în care toţi avem de muncă şi Victor poate ajuta foarte mult partidul în cele două campanii electorale", a declarat Liviu Dragnea.

"Victor e prea tânăr ca să fie sfătuitor, este un om activ şi un om care sper că se va implica mult în activitatea PSD în 2016", a precizat preşedintele PSD, întrebat fiind de jurnalişti care este rolul pe care Ponta îl are în perioada următoare în partid.

Fostul premier nu a dorit să facă declaraţii înaintea întâlnirii de la sediul PSD.

Întâlnirea de luni marchează prima vizită a lui Victor Ponta la sediul PSD din ultimele luni, acesta evitând apariţiile publice după demisia din Guvern. Dragnea a reiterat că a avut, de la începutul anului, mai multe discuţii cu Ponta pe tema viitorului său în partid.

"Am avut multe discuţii cu Victor în ultimele săptămâni de zile. Pot să spun că am vorbit cu el chiar înainte de emisiune. Luni o să ne vedem la partid, vine special ca să ne vedem, pentru că vreau ca împreună să vedem care sunt modalităţile, acţiunile, mijloacele prin care să lucrăm împreună. PSD are nevoie de Victor Ponta", a spus duminică liderul PSD, la Antena 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici