Dragnea: În luna octombrie trebuie să fie stabiliţi candidaţii PSD la alegerile locale din 2016

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Sibiu, că în luna septembrie trebuie să se încheie discuţiile în fiecare organizaţie judeţeană pentru candidaţii partidului la alegerile locale din 2016, iar în luna octombrie aceştia să fie stabiliţi.

267 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În luna octombrie trebuie să fie stabiliţi candidaţii PSD la alegerile locale din 2016

Dragnea: În luna octombrie trebuie să fie stabiliţi candidaţii PSD la alegerile locale din 2016 (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că partidul este în plin proces de alegeri interne, iar colegii săi din ţară au fost de acord ca până la finalul lunii iulie să aibă loc toate conferinţele judeţene, urmând ca până în septembrie să se încheie alegerile şi în filialele locale ale organizaţiilor judeţene.

"Colegii vor să finalizeze conferinţele judeţene până la sfârşitul lunii iulie. Majoritatea membrilor de partid au ajuns la concluzia că luna septembrie trebuie să găsească PSD cu alegerile finalizate, pentru ca luna septembrie să fie luna în care, indiferent ce se întamplă pe scena politică, PSD să nu mai fie într-un proiect de alegeri interne care va genera şi unele tensiuni", a spus Liviu Dragnea.

Aceasta a adăugat că este important "să termine odată cu alegerile interne şi, apoi, liniştiţi să se pună la masă şi să se gândească pentru fiecare localitate cu ce candidat merg".

"Cred că luna septembrie este luna în care trebuie să se încheie discuţiile în fiecare organizaţie pentru viitorii candidaţi, iar luna octombrie trebuie să fie luna în care candidaţii la alegerile locale din 2016 sunt stabiliţi, altfel există riscul ca să se lungească până la sărbătorile de iarnă şi partidul intră nepregătit în alegerile locale. Un partid serios aşa se organizează", a mai spus Liviu Dragnea.

Acesta a vorbit şi despre necesitatea unui "nou proiect politic pentru PSD".

"În plus, în partid, în ansamblu, poate este nevoie să se construiască un nou proiect politic: o nouă abordare doctrinară, o nouă abordare a marilor proiecte de ţară, o abordare strategică, leadership. PSD trebuie să ţină cont şi de evoluţia societăţii. Nu numai PSD, toate partidele. Ca să nu rămâi în urmă trebuie să fi ancorat în realitate şi, cred că un nou proiect politic pentru PSD pe care să-l prezinte oamenilor într-o perioada rezonabilă, este foarte important", a adaugat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici