Dragnea: Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi, prin atacarea bugetului la CCR sunt afectaţi copiii/ Există o linie roşie şi pentru drepturile fundamentale

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi, iar prin atacare a bugetului la CCR sunt afectaţi copiii ale căror alocaţii nu vor putea fi mărite de la 1 martie.

2979 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi, prin atacarea bugetului la CCR sunt afectaţi copiii/ Există o linie roşie şi pentru drepturile fundamentale

Dragnea: Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi, prin atacarea bugetului la CCR sunt afectaţi copiii ale căror alocaţii nu vor putea fi mărite de la 1 martie

"Vreau să vorbesc puţin despre gestul iresponsabil al preşedintelui şi al PNL de a contesta bugetul la CCR. Este clar să şi el şi liberalii sunt nişte ipocriţi. Consecinţele sunt că nu se poat mări alocaţiile la copii. Pentru a îşi hrăni orgoliul face rău copiilor din România. Am auzit de la un liberal că OUG ar putea adopta. Nu se poate mări alocaţia pentru copii în condiţiile în care nu ai spaţiul bugetar creat. Prin acest atac, preşedintele vrea să amâne aceste măsuri, neinteresându-l ce e bun pentru România, ci ce e bun pentru campania electorală, călcând peste orice cadavre ca să îşi mai ia un mandat încă o dată", a declarat Liviu Dragnea

Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eşuat”, anunţând că cere CCR o analiză şi pe Legea de aprobării plafoanelor.

Judecătorii constituţionali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările şefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

Dragnea: Există o linie roşie şi pentru drepturile fundamentale

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale, care nu trebuie trecută de nimeni, ca răspuns la declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene cu privire la linia roşie privind valorile fundamentale din UE.

"Sincer nu am citit şi dacă nu am citit mă abţin foarte tare să comentez. Am avut o discuţie lungă cu dl Timmermans, Stanishev, Udo Bullmann, în care cred că fiecare am înţeles ce îşi doreşte şi am decis ca în perioada următoare să avem discuţii, ca să nu mai existe informaţii nereale. (...) Aştept să văd ce se întâmplă. Există o linie roşie şi pentru drepturile fundamentale, care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia în numele unei aşa-zise lupte anticorupţie", a mai spus Liviu Dragnea.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a afirmat sâmbătă, la Madrid, la Congresul PES: "Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa'.

Ulterior, Timmermans a afirmat, pentru Politico că Dragnea "vrea să discute cu noi, nu vrea să părăsească familia (PES), vrea ca posibilele neînţelegeri să fie rezolvate. În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem face asta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici