Dragnea, despre ministrul desemnat la Finanţe: A început cu stângul, sper să continue cu dreptul. Desfiinţarea Pilonului II de Pensii nu e prevăzută în programul de guvernare/ Ionuţ Mişa se explică: Probabil întrebarea a fost interpretată greşit

Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că Ionuţ Mişa, ministrul desemat la Finanţe a început cu stângul şi speră să continue cu dreptul, după ce a anunţat că se va desfiinţa Pilonul II de Pensii, deşi măsura nu este prevăzută în programul de guvernare.

1931 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre ministrul desemnat la Finanţe: A început cu stângul, sper să continue cu dreptul.  Desfiinţarea Pilonului II de Pensii nu e prevăzută în programul de guvernare/ Ionuţ Mişa se explică: Probabil întrebarea a fost interpretată greşit

”A început cu stângul, sper să continue cu dreptul. Am înţeles că, neavând obişnuinţa să vorbească cu atâţia oameni în acelaşi timp, a răspuns la altă întrebare”, a încercat să explice preşedintele PSD declaraţia ministrului desemnat.

Cât priveşte o asemenea măsură, Dragnea a declarat că ”acest lucru nu e prevăzut, aşa că dacă cineva vrea să o facă, să o facă în alt guvern”.

Ionuţ Mişa a dat însă detalii despre modul în care va fi închis acest fond.

“Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Vor opta între stat şi privat”, a declarat Ionuţ Mişa, în momentul în care a ieşit de la audierile din comisia parlametară.

Mişa se răzgândeşte în legătură cu Pilonul II de pensii: Nu se desfiinţează, nu se naţionalizează

Ionuţ Mişa, ministrul desemnat la Finanţe, s-a răzgâdit în legătură cu desfiinţarea Pilonului II de Pensii şi a anunţat, la câteva ore de la momentul în care vorbea despre desfiinţarea fondului, că nu se ia această măsură.

”Nu se desfiinţează, nu se naţionalizează”, a declarat Ionuţ Mişa joi după-amiaza, în momentul în care în plen se anunţa votul acordat Guvernului.

Afirmaţia vine după ce a primit reacţii negative atât din partea premierului desemnat Mihai Tudose, cât şi a preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Ionuţ Mişa se explică: Probabil întrebarea a fost interpretată greşit

Ionuţ Mişa, ministrul desemnat al Finanţelor, a încercat să explice declaraţiile privind desfiinţarea Pilonului II de pensii, spunând că a răspuns la o întrebare care ”probabil a fost interpretată greşit”, dar că nu are de gând să aplice o asemenea măsură.

Nu am declarat ca voi sustine desfintarea Pilonului II de pensii. Nici nu am in intentie sa fac acest lucru. Nu exista in Programul de guvernare aceasta masura. Am raspuns unei intrebari, care probabil a fost interpretata gresit, in legatura cu posibilitatea nationalizarii Pilonului II de pensii”, transmite Ionuţ Mişa într-un comunicat de presă.

Ministrul desemnat al Finanţelor mai spune că nu se va desfiinţa şi nu se va naţionaliza Pilonul II de pensii.

Nici nu as fi putut sa fac o astfel de previziune, avand in vedere ca fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi nationalizate fondurile publice. Regret confuzia creata si ii asigur pe toti romanii ca un subiect atat de complex si sensibil este tratat cu maxima seriozitate si profesionalism de echipa de la Ministerul de Finante”, se mai arată în comunicatul semnat Ionut Misa, ministrul Finantelor Publice.

Chiar dacă lasă să se înţeleagă că a fost o confuzie, imediat după audierea din comisia parlamentară, Ionuţ Mişa, ministrul desemnat, a explicat clar paşii care vor fi urmaţi în desfiinţarea fondului

Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Vor opta între stat şi privat”, a declarat Ionuţ Mişa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici