Dragnea: Noi am crezut, în nimicnicia noastră, că aceste alegeri vor fi libere şi corecte

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că social-democraţii au crezut, în "nimicnicia" lor, că alegerile vor fi libere şi corecte şi că preşedintele va fi ales de către cetăţeni şi nu desemnat de un aparat de stat.

33 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Noi am crezut, în nimicnicia noastră, că aceste alegeri vor fi libere şi corecte

Dragnea: Noi am crezut, în nimicnicia noastră, că aceste alegeri vor fi libere şi corecte (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Social-democraţii nu aveau nici conexiunea la STS, nici o întreagă armată pusă să falsifice procese verbale. Noi am crezut, în nimicnicia noastră, că aceste alegeri vor fi libere şi corecte şi că preşedintele va fi cel ales de către cetăţeni, nu cel desemnat de un aparat de stat", a spus Dragnea.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, o infogramă pe care a atribuit-o MAE, cu numărul F/5293.08.12.2009, prin care li se solicită şefilor de misiuni şi oficii consulare să nu trimită încă în ţară documentele solicitate în 22 noiembrie, aşa cum se solicitase iniţial, printr-o infogramă din 22 noiembrie.

Potrivit lui Dragnea, în infograma din 8 decembrie se solicita să nu se trimită în ţară procesele verbale cuprinzând rezultatele votării, buletine de vot nule şi cele contestate, împreună cu întâmpinările, contestaţiile şi materialele la care acestea se referă, tabelele utilizate în cadrul secţiilor de votare din străinătate şi declaraţiile pe propria răspundere.

El a arătat că în această infogramă se stipulează că se va face ulterior precizarea privind momentul în care aceste materiale vor trebui transmise în ţară.

"Aşteptăm explicaţii de la domnul Predoiu de ce a blocat transmiterea acestor doscumente să vină în ţară", a arătat Dragnea.

El a precizat că infograma respectivă este semnată de Eugen Tomac, secretar de stat MAE, şi Robert Cazanciuc, secretar general MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici