Dragnea: Nu am pe masă nicio ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că nu are pe masă nicio ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Liderul PSD a anunţat că la jumătatea lunii decembrie PSD va organiza un Consiliu Naţional pentru a stabili departamentele partidului.

579 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu am pe masă nicio ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea

Dragnea: Nici eu nu am pe masă nicio OUG privind amnistia şi graţierea

„Nici eu nu am pe masă nicio ordonanţă de urgenţă (privind amnistia şi graţierea-n.r). Codrin e prietenul meu şi nu îmi permit să îl cert în public”, a afirmat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Întrebat dacă i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să emită OUG privind amnistia şi graţierea, Dragnea a răspuns: „I-am cerut public şi dacă i-am cerut public înseamnă că i-am cerut şi dumnealui să se găsească o soluţie pentru a se încerca să se repare toate nedreptăţile din ultimii ani din România care tot ies la iveală”.

De asemenea, preşedintele social-democrat a anunţat că PSD va organiza un Consiliu Naţional la jumătatea lunii decembrie.

„Cred că vom mai avea o şedinţă de Consiliu Naţional la mijlocul acestei luni. O să trimită Mihai Fifor şi Codrin Ştefănescu astăzi şi la colegii din Consiliul Naţional această invitaţie în care vom constitui Consiliul Naţional şi departamentele, dar nu altceva”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-a criticat, marţi, pe „bădălăii” din PSD, dar şi pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care ar fi vinovaţi că până acum nu a fost dată de guvern o ordonanţă privind amnistia şi graţierea. El spune că este „supărat că se amână un lucru necesar pentru România”.

„Nu îmi place termenul în care discutăm subiectul ăsta şi anume că ordonanţa trebuie dată pentru ceva. Spunând în media prostia asta, toata lumea va crede că o ordonanţă sau lege se dă pentru o anumită persoană. Ordonanţele sau legile se fac pentru cetăţeni. că dintre aceştia beneficiază direct sau indirect X sau Y este partea a doua. Dar nu am văzut până acum ca o anumită lege sau ordonanţă să fie dată pentru cineva. Că de ea a beneficiat cineva anume, asta e partea a doua”, a spus, la Digi24, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

În ceea ce priveşte o eventuală ordonanţă de urgenţă a Executivului privind amnistia şi graţierea, el a spus că „nu numai că este necesară”, dar i-a şi atacat pe „marii mentori” din PSD: „Sigur, unii sunt foarte pricepuţi, cu ghilimelele de rigoare”.

„M-am săturat să tot vorbesc despre un lucru care trebuie făcut pentru că altfel miile de oameni care au fost abuzaţi, liberalii ştiu dar nu vor să spună, asta e partea doua, e chestiune de politică, dar poporul român ştie că în aceşti opt ani - mai mult decât să spui că completurile de 5 judecători sunt ilegal constituite, că protocoale sunt ilegale, că au fost ascultări ilegale, că au fost făcute dosare cu echipe mixte şi că s-au dat bileţele la judecători, că aşa a vrut sistemul format din 15-20 de persoane - eu cred că nu mai trebuie să discutăm subiectul ăsta. În orice ţară civilizată era dată amnistia şi graţierea în a doua secundă. Noi tot o amânăm, de ce? Nu ştiu. Întrebaţi bădălăii şi alte personalităţi de la noi. De ce să amânăm un lucru necesar pentru români, oameni care au fost abuzaţi?”, a declarat deputatul PSD, la Digi24.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici