Dragnea: Nu trebuie schimbată structura noului Guvern; viitorii miniştrii, decişi de CExN

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după ce premierul Mihai Tudose a anunţat că demisioneză, ca urmare a restragerii sprijinului politic, că structura noului Guvern nu trebuie schimbată, el arătând că miniştrii din viitorul Cabinet vor fi decişi de CExN, ca şi viitorul prim-ministru.

1851 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu trebuie schimbată structura noului Guvern; viitorii miniştrii, decişi de CExN

Dragnea: Nu trebuie schimbată structura noului Guvern; viitorii miniştrii, decişi de CExN

„Îmi voi asuma votul pe care îl voi da mâine (marţi, n.r.) după ce se vor discuta mai multe propuneri de premier. Mâine stăm la CExN până iese fumul alb pe coş. Sigur mâine vor fi mai multe variante de premier”, a anunţat Dragnea, care a arătat că la CExN de marţi va fi stabilit doar numele noului premier propus de PSD.

Întrebat dacă viitorul Cabinet va avea aceeaşi structură ca actualul Guvern, Dragnea a răspuns: „ Ca structură, nu trebuie schimbată structura Guvernului”.

Întrebat dacă actualul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, va face parte din viitorul Guvern, Dragnea a spus că acest lucru va fi decis de CExN. El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că membrii CExN nu au spus, în şedinţa de luni, ca aceasta trebuie să facă un pas în spate.

Dragnea a precizat că tot CExN va decide şi dacă foştii miniştri Sevill Shhaideh şi Rovana Plumb vor intra în componenţa noului Cabinet.

Liderul PSD a enunţat, totodată, posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare pentru votul de încredere acordat viitorului Executiv.

„Eu am reproşat azi unor miniştri faptul că au plimbat minciuna dintr-o parte în alta şi i-am avertizat pe toţi că nu voi mai accepta. I-am rugat să facă un efort să înţeleagă că a fost suficientă această perioadă de declaraţii publice şi păreri pro şi contra, scrisori, propuneri făcute public înainte să se discute în partid”, a spus Dragnea, care a arătat că actualii miniştri vor fi evaluaţi de CExN şi că el, personal, are nemulţumiri în legătură cu activitatea unor miniştri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici