Dragnea: Partidul de extremă dreaptă USR să răspundă pentru finanţarea ilegală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, după ce USR i-a cerut demisia din fruntea Camerei Deputaţilor în urma deciziei CCR pe Codul Penal, că formaţiunea condusă de Dan Barna trebuie să dea explicaţii „la faptul că au avut finanţare ilegală în anumite campanii”.

337 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Partidul de extremă dreaptă USR să răspundă pentru finanţarea ilegală

Dragnea: Partidul de extremă dreaptă USR să răspundă pentru finanţarea ilegală

„Am înţeles, până când acest partid de extremă dreaptă, acest partid radical, USR, va rămâne singur în România şi să aibă o conducere dictatorială, pentru că asta este esenţa atitudinii lor, până atunci parlamentarismul există, pentru că este esenţa democraţiei. Deocamdată ei trebuie să dea răspunsuri la faptul că au avut finanţare ilegală a partidului în anumite campanii. Sigur, acum au protecţie din partea organelor statului, dar la un moment dat trebuie să dea răspuns la întrebarea asta şi cineva, s-o găsi în România vreun procuror, vreodată, ca să lămurească şi aceste lucruri”, a declarat, vineri, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

El a adăugat că nu a auzit USR „înjurând” când CCR a declarat neconstituţionale articole din codurile penale susţinute de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

„Iar în ceea ce priveşte decizia CCR, să aşteptăm motivarea. Nu i-am auzit urlând, ţipând, înjurând, criticând, când în toată perioada în care codurile penale adoptate şi susţinute de Monica Macovei şi acoliţii au avut peste 150 de articole declarate neconstituţionale, articole pe care mii de oameni din România au suferit şi suferă în continuare. Deocamdată Parlamentul României rămâne în această structură, chiar dacă nu convine USR-ului”, a precizat Dragnea.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, vineri, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea a 31 de articole din Codul penal, că autorii proiectului de lege să îşi dea demisia, respectiv Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Liviu Dragnea.

„După cum ştiţi ieri (joi-n.r) CCR a pronunţat decizia cu privire la Codul penal. Se observă că peste 30 de articole au fost declarate neconsittuşionale. De foarte mult ori PSD a criticat articolele declarate neconstituşinale şi a spus că aceste legi sunt tocmai în idee de a pune în acord legislaţia penală cu deciziile CCR. De fapt PSD a propus peste 100 de modificări la codul penal şi codul de procedură penală şi asta ar trebui să atragă imediat după pronuţarea deciziilor demisia tuturor corifeilor acestora care au promovat legile şi mă refer la domnul Florin Iordache, Eugen Nicolicea sau autoruol moral, Liviu Dragnea care e şi beneficiar de fapt faţă de multe reglementări din Codul penal ar trebui să îşi dea demisia măcar din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a afirmat Stelian Ion, în Parlament.

Curtea Constituţională a constatat, joi, că un număr de 31 de dispoziţii din legea de modificare a Codului Penal sunt neconstituţionale, precum noile definiţii ale infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, dar şi anumite prevederi legate de omorul calificat şi mărturia mincinoasă.

CCR a conexat, joi, trei sesizări de neconstituţionalitate depuse de ÎCCJ, preşedintele Klaus Iohannis şi de un număr de 110 deputaţi PNL, PMP, USR şi neafiliaţi, pe marginea legii prin care Parlamentul a modificat Codul Penal, potrivit unui comunicat de presă transmis de Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici