Dragnea: Pe Corina Creţu să o pună premier Băsescu şi Ponta. Noi o susţinem pe Dăncilă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, că Traian Băsescu şi Victor Ponta o pot pune premier pe Corina Creţu atunci când vor ajunge în formaţiunea social-democrată, susţinerea partidului fiind acum pentru Viorica Dăncilă.

3640 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Pe Corina Creţu să o pună premier Băsescu şi Ponta. Noi o susţinem pe Dăncilă

Dragnea: Pe Corina Creţu să o pună premier Băsescu şi Ponta. Noi o susţinem pe Dăncilă

„Să o pună ei când or să fie în PSD. Ideea că oameni din afara PSD-ului spun PSD-ului care ar fi o variantă bună de premier este o idee pe care eu nu o accept. Asta înseamnă că PSD-ul o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă, neavând niciun motiv să nu o facem”, a declarat vineri, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat cum comentează faptul că fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta spun despre Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, că este o variantă de premier pentru social-democraţi.

Întrebat dacă l-a deranjat ceea ce a spus Corina Creţu despre faptul că România nu atrage suficiente fonduri europene şi nu trimite suficiente proiecte de finanţare la Bruxelles, Dragnea a răspuns că se abţine cu greu de la un comentariu.

„Mă abţin. Cu greu, dar mă abţin să comentez”, a spus liderul PSD.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a scris, joi, pe Facebook, că este „mâhnită” de faptul că discuţiile despre finanţarea din fonduri europene a spitalelor regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj „se duc într-o zonă a speculaţiilor şi disputelor”.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a afirmat, joi pe Facebook, că e mai avantajos ca unele proiecte să fie făcute în parteneriat-public privat în România, în condiţiile în care BEI elaborează studii în valoare de 120 milioane de euro.

"Cifrele nu mint niciodata. Hai sa vedem! Comisia Europeana aloca RO 150 milioane euro pentru studiile si constructia (inclusiv dotarea) a 3 spitale. Studiile, conform BEI, cei care le si elaboreaza, costa 120 milioane euro. Conform acelorasi studii BEI, constructia si dotarea celor 3 spitale costa 1,2 miliarde euro. (Probabil din cele 30 de milioane euro ramase). Intre timp, statul roman scoate in parteneriat public privat studiul, constructia si dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca sa intelegem exact cum stau lucrurile!"; a scris Vâlcov pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici