Dragnea: Perioade pentru Congres, 15 octombrie-1 decembrie şi sfârşit de ianuarie-început de martie

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că, din punctul său de vedere, pentru organizarea Congresului partidului sunt posibile două perioade, 15 octombrie - 1 decembrie şi sfârşit de ianuarie - început de martie, însă o decizie se va lua în BPN de marţi.

155 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Perioade pentru Congres, 15 octombrie-1 decembrie şi sfârşit de ianuarie-început de martie

Dragnea: Perioade pentru Congres, 15 octombrie-1 decembrie şi sfârşit de ianuarie-început de martie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, după şedinţa Consiliului Judeţean al PSD Timiş, că este interesat, în primul rând, ca viitorul congres al PSD "să fie organizat într-o zi în aşa fel încât să fie foarte bine pentru partid", avansând două perioade posibile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În ceea ce priveşte data Congresului, eu îmi iau timp până marţi, o să mai vorbesc până marţi cu alţi colegi, ca să am şi eu opinia mea în legătură cu data Congresului. Mă interesează, în primul rând, să fie organizat (Congresul - n.r) într-o zi în aşa fel încât să fie foarte bine pentru partid. Din două, trei puncte de vedere. Într-adevăr, este nevoie de cel puţin o lună şi jumătate pentru a se stabili candidaturile. Aici sunt două variante posibile ca şi perioade: perioada 15 octombrie - 1 decembrie şi perioada sfârşit de ianuarie - început de martie. Pentru că decembrie, până după Sfântul Ion şi până în 15 ianuarie, nici iarba nu creşte. Atunci, ăsta poate fi un argument în acest sens", a spus Liviu Dragnea.

În opinia sa, al doilea argument pentru data cea mai potrivită de organizare a Congresului PSD ar fi "realizarea unei negocieri corecte cu UNPR".

"Al doilea argument poate să fie realizarea unei negocieri corecte, rezonabile cu UNPR, în condiţiile în care vom ajunge la această concluzie, pentru a stabili protocolul electoral, cum ar veni pentru listele de la locale şi parlamentare, care necesită nu numai negocierea unui protocol în sine, ci discuţii pentru fiecare candidatură în parte, care iar necesită timp. Poate fi riscant să treci cu o asemenea discuţie în februarie-martie, este foarte aproape de alegeri. Al treilea argument poate să fie momentul cel mai bun pentru a lansa noul proiect politic al PSD care să marcheze sfârşitul unui ciclu politic şi începutul unui nou ciclu politic, cu o nouă viziune pentru următoarea perioadă de 4-5 ani a acestui partid", a mai afirmat Dragnea.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, a declarat că susţine organizarea Congresului partidului "în jurul datei de 15 octombrie".

"Eu susţin organizarea Congresului partidului în jurul datei de 15 octombrie. Se câştigă o lună jumătate de la 15 octombrie la 1 decembrie. PSD, de fiecare dată după un congres a ieşit întărit. Echipa care va ieşi şi de această dată şi va conduce partidul va avea forţa în spate a unui vot în Congres. Cred că e important să clarificăm şi politica de alianţă a PSD, iar forţa pe care un congres o dă conducerii partidului şi mandatul pe care îl primeşte le dă forţa necesară de a negocia extrem de bine tot ceea ce înseamnă politica de alianţă", a spus Grindeanu.

În replică, Liviu Dragnea a afirmat că va susţine propunerea PSD Timiş, dacă marţi, în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), se va ajunge la aceeaşi concluzie.

"Dacă marţi (la şedinţa BPN - n.r.) ajungem la concluzia că cea mai bună dată pentru partid este mijlocul lui octombrie, atunci voi susţine şi eu lucrul acesta", a spus Dragnea.

El a făcut referiri şi la posibilitatea unor candidaturi pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare.

"Până acum nu am avut o discuţie foarte hotărâtă despre posibilitatea realizării unor candidaturi pe liste comune. Eu cred că asta poate să fie o opţiune serioasă pentru stânga românească", a spus liderul PSD.

La Consiliul Judeţean al PSD Timiş, care s-a desfăşurat sâmbătă, au participat peste 150 de membri, între care s-au aflat şi cei 59 de primari social-democraţi din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici