Dragnea: PSD va stabili candidatul la prezidenţiale în câteva săptămâni

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că PSD va stabili candidatul la prezidenţiale în câteva săptămâni, iar Congresul din toamnă doar va valida această candidatură şi că acest anunţ e necesar pentru a nu crea confuzie în partid din cauza unor colegi care se ”auto trec” pe listă.

181 afișări
Imaginea articolului Dragnea: PSD va stabili candidatul la prezidenţiale în câteva săptămâni

Dragnea: PSD va stabili candidatul la prezidenţiale în câteva săptămâni (Imagine: Bogdan Baraghin/ Arhiva Mediafax Foto)

„Nu e vorba de câteva zile. Probabil, nu ştiu, câteva săptămâni, pentru că eu nu cred că putem lăsa să treacă vara până să stabilim în PSD pe cine susţinem. Organizaţiile noastre au nevoie de un reper pentru alegerile prezidenţiale, pentru că altfel se uită la alţi colegi care se auto trec pe tot felul de liste şi nu aş vrea să apară confuzie în partid”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă stabilirea candidatului peste câteva săptămâni înseamnă că acesta nu va fi desemnat de Congres, aşa cum se anunţase anterior, Dragnea a spus că nu are rost o formalizare foarte mare.

„Nu are sens să ne formalizăm foarte mult. Congresul sigur că va formaliza candidatul, dar un anunţ poate fi făcut şi într-o altă structură de conducere statutară. Congresul poate să valideze o candidatură, poate să aprobe o candidatură”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă l-a sfătuit pe Ponta să-şi anunţe candidatura mai repede, Dragnea a spus că el nu este sfătuitor, ci camarad şi prieten.

În ceea ce priveşte declaraţia făcută de Mircea Geoană, privind lista scurtă de prezidenţiabili ai PSD pe care s-ar afla şi numele său, Dragnea a spus că în PSD nu există liste pentru prezidenţiale.

„Cert este că nu avem o listă scurtă în partid, adică în partid nu se fac liste pentru candidaturi la funcţia de preşedinte al României. Facem pentru candidaturi la funcţia de consilieri judeţeni, chiar parlamentari, pentru funcţia de preşedinte nu se fac liste nici scurte, nici lungi”, a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici