Dragnea: Roşca Stănescu nu este mai important decât România, deci nu se rupe USL

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, pentru "Gândul", că USL nu se va rupe dacă PNL nu îl va sancţiona pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, deoarece nu este de dorit "o criză politică", iar PNL şi PSD nu îşi pot permite să rupă USL pentru Sorin Roşca Stănescu.

800 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Roşca Stănescu nu este mai important decât România, deci nu se rupe USL

Liviu Dragnea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Roşca Stănescu nu este mai important decât România, deci nu se rupe USL", a spus Dragnea, întrebat dacă se va rupe USL în situaţia în care PNL nu decide o sancţiune în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu.

"Repet, noi nu am făcut USL pentru Stănescu, iar Roşca Stănescu nu este mai important decât România, deci USL nu se rupe, este foarte simplu", a întărit preşedintele executiv al PSD.

El a fost de asemenea întrebat în legătură cu faptul că liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, spunea că varianta ruperii USL este posibilă. "Eu sunt preşedintele executiv al PSD şi când vorbesc, vorbesc în cunoştinţă de cauză. Este un an de guvernare foarte important, România are provocări foarte mari şi nu putem să ne permitem să rupem USL pentru Roşca Stănescu. Că ne-am fi dorit ca PNL să aibă o atitudine mai tranşantă, da, dar asta nu înseamnă că trebuie să rupem USL. Avem speranţe foarte mari că de astăzi înainte o să fie o atitudine mai tranşantă din partea colegilor liberali, cum şi noi vom avea o atitudine similară pentru pesedişti", a spus Dragnea.

"Noi avem câteva proiecte de ţară foarte mari: Constituţia, regionalizarea, descentralizarea. Până acum s-a reuşit o stabilizare macroeconomică, care a dat rezultate foarte bune, dar care nu se simt în buzunarele tuturor românilor. Nu putem să punem România din nou într-o situaţie delicată. Pentru cine, pentru cine? (...) Tocmai v-am spus că nu vrem să avem o criză politică, pentru că indiferent cât este de mare personalitatea lui Roşca Stănescu nu este atât de mare încât să pună sub semnul întrebării viitorul României", a mai spus Dragnea, pentru "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici