Dragnea: Rovana Plumb a greşit când i-a lăsat pe alţii să vorbească în numele ei

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că votul din CExN al partidului de alegere a sa la conducerea partidului a fost unul raţional, "nici pe dragoste, nici pe ură", nu împotriva lui Victor Ponta, arătând că Rovana Plumb a greşit lăsându-i pe alţii să vorbească în numele ei.

240 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Rovana Plumb a greşit când i-a lăsat pe alţii să vorbească în numele ei

Liviu Dragnea (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"În primul rând nu a fost un vot împotriva lui Ponta, cred, sper. Cred că Rovana Plumb a greşit foarte mult că i-a lăsat pe alţii să vorbească în numele ei. Ieri s-a votat nu împotriva unui mod de a face politică până acum în partid, ci împotriva unui mod de a încerca să convingi nişte colegi să voteze un om prin mijloace pe care toţi am convenit acum 5 ani de zile că nu vrem să le mai folosim în acest partid. Asta poate să fie una din explicaţii", a spus Dragnea.

El a mai arătat că a fost un vot raţional, nu pe dragoste şi ură.

"Cred că a fost un vot raţional. Membrii Comitetului Executiv sunt de regulă liderii paridului. Toată lumea simţea că în partid există o stare de nemulţumire şi teamă că am putea intra într-o criză internă şi au considerat că eu pot să stabilizez partidul, în fruntea unei echipe. (...) Nu s-a votat nici pe dragoste, nici pe ură, ci în mod raţional", a mai explicat Dragnea.

Întrebat dacă la CExN s-a votat împotriva lui Sebastian Ghiță, Dragnea a spus: "Nu. Nu a candidat, cel puţin nu direct. Dacă este cum am auzit, că nu ştiu, nu am sistem de informaţii, dacă s-a implicat, a făcut o greşeală nu pentru el, ci pentru Rovana". "Nimeni nu este de acord cu tipul acesta de acţiuni ca cineva din afara partiduui să încerce să-i convingă să voteze pe cineva, nespunând un argument credibil. Tipul acesta de demersuri i-a făcut rău. În PSD nu se câştigă pe un vot negativ", a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost ales miercuri şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, el obţinând 65 de voturi "pentru" la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici