Dragnea: Să fim conştienţi toţi că nu există victorie uşoară în alegerile prezidenţiale

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a spus, marţi, membrilor Consiliul Naţional că a văzut mulţi candidaţi care au crezut că sunt deja preşedinţi şi să nu uite că vanitatea este cel mai grav păcat, arătând că Victor Ponta va fi preşedinte atunci când se va număra ultimul buletin de vot.

99 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Să fim conştienţi toţi că nu există victorie uşoară în alegerile prezidenţiale

Dragnea: Să fim conştienţi toţi că nu există victorie uşoară în alegerile prezidenţiale (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

"Să fim conştienţi toţi că nu există victorie uşoară în alegerile prezidenţiale. Această regulă e valabilă oriunde în lume, iar la noi în partid, cu atât mai mult. Mai ales că în România instituţia prezidenţială are importanţă covârşitoare în arhitectura statului şi are o încărcătură emoţională profundă. Oricât de slabi ar părea adversarii noştri, cât de vulnerabili ar fi, victoria nu va fi niciodată uşoară. Să nu uitaţi că vanitatea este cel mai grav păcat. Am văzut mulţi candidaţi, inclusiv la noi, de-a lungul anilor, care au crezut că sunt deja preşedinţi, să nu ne lăsăm înşelaţi de avansul de pe care îl avem şi să nu uităm că cel mai important lucru este să muncim şi să fim organizaţi şi că Victor Ponta va fi preşedinte atunci când se va număra ultmul buletin de vot şi rezultatul va fi oficial", a afirmat Dragnea, la reuniunea de la Craiova, unde Victor Ponta şi-a anunţat candidatura la Preşedinţie.

El a mai spus că voturile nu se câştigă la televizor, ci se pot pierde la televizor, arătând că trebuie să se meargă la uşa fiecărui român.

"Vreau să vă reamintesc că, deşi vorbim de o campanie naţională, ştiţi foarte bine că voturile se câştigă în teritoriu, în fiecare localitate, în fiecare sat, la uşa fiecărui român. Ca director al campaniei vă spun că alegerile nu se câştigă la televizor, se pot pierde la televizor, dar alegerile se câştigă din discuţia directă cu oamenii, din dicuţiile pe care le putem face. Să nu ne amăgim că realitatea tării este ceea ce se vede la televizor, în nişte studiouri, realitatea este la Novaci (...), oriunde în această ţară. Pentru a-i convinge, nu este suficient să ieşim la televizor, să iasă Victor Ponta la televizor, este important ca fiecare dintre dumneavoastră să discutaţi cu vecinii, cu prietenii şi să spuneţi în primul rând de ce va fi bine pentru viaţa, bunăstarea şi viitorul lor ca Victor Ponta să fie preşedinte. Fiecare membru de partid va trebui să devină militant", a mai arătat Dragnea.

El a mai spus că toţi militanţii partidului trebuie să organizeze adunări generale până la finalul lunii august şi le-a cerut liderilor PSD din teritoriu să încheie protocoale de colaborare cu PC şi UNPR deoarece sunt "colegi loiali".

"În perioada 1-31 august vă cer să organizaţi adunări generale în toate localităţile din România, astfel încât la finalul lunii august fiecare membru de partid să-şi cunoască rolul pe care îl va avea în această campanie electorală. Trebuie să ştim adevărul electoral din fiecare sector electoral din această ţară, nu este uşor, dar o să o facem. Cer tuturor colegilor de la PSD să încheie rapid protocoale de colaborare cu colegii de la PC şi UNPPR, sunt colegii noştri loiali, sunt un real sprijin, au dovedit în campania pentru europarlamentare, dovedesc în Parlament, în arcul guvernamental", a adăugat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici