Dragnea: Se poate analiza oportunitatea suspendării lui Băsescu, dar nu ştiu dacă mai are rost

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Suceava, că poate fi analizată oportunitatea suspendării din funcţie a şefului statului, dar nu crede că mai are rost şi că cel mai important este ca regimul Traian Băsescu să se încheie.

65 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Se poate analiza oportunitatea suspendării lui Băsescu, dar nu ştiu dacă mai are rost

Dragnea: Se poate analiza oportunitatea suspendării lui Băsescu, dar nu ştiu dacă mai are rost (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”Pe fond, noi constatăm că Traian Băsescu nici măcar nu mai mimează că ar respecta Constituţia şi o încalcă cu brutalitate. Sigur, se poate analiza oportunitatea suspendării lui Traian Băsescu, dar dacă începem să discutăm de proceduri, de termene şi de posibilitatea ducerii la bun sfârşit a acestei operaţiuni nu este foarte simplu. O să vedem ce va face în continuare”, a declarat Liviu Dragnea pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a arătat că, din punctul său de vedere, este important să se încheie regimul Traian Băsescu.

”Cel mai important este să scăpăm de Traian Băsescu şi vom scăpa cu siguranţă, sper, pe 17 noiembrie, dacă nu cumva câştigă una din clonele lui. Toate sunt clone, mai mult sau mai puţin reuşite. Iohannis, Macovei, Udrea, vor să continue regimul Băsescu. Eu şi multe milioane de români vrem ca acest regim să se încheie”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă mai este timp pentru o suspendare a preşedintelui, el a spus că există timpul necesar, dar că nu ştie dacă are rost.

”Timpul permite, dar nu ştiu dacă mai are rost. Eu zic să ne concentrăm pentru a încheia cu acest regim Traian Băsescu şi o putem face în mod serios şi temeinic prin votul nostru din 2 şi 16 noiembrie”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus că acum Traian Băsescu este directorul de campanie al Elenei Udrea.

”Este directorul de campanie al doamnei Elenei Udrea. Nu s-au ascuns. Au făcut public acest lucru. Au avut prima analiză temeinică de campanie de trei ore. Probabil au stabilit şi principalele linii de acţiune în campania electorală”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă punctul său de vedere că nu mai are rost o procedură de suspendare a lui Băsescu nu contrazice ceea ce a spus premierul, Dragnea a răspuns că nu.

Liviu Dragnea declara, joi, nu mai este timp pentru o procedură de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

"Ne lipseşte timpul pentru a iniţia o nouă procedură de suspendare. Nu are rost să iniţiem o procedură de suspendare acum. În primul rând, actuala legislaţie, Legea referendumului, chiar dacă este constituţională, ştiţi bine că judecătorii Curţii au decis că nu este aplicabilă acum. Iar noi nu putem aduce lumea în număr atât de mare la vot pe actuala legislaţie. Apoi, în două luni de zile regimul Băsescu se închide. Sperăm că lucrul acesta se va întâmpla în condiţiile în care câştigă Victor Ponta, pentru că, dacă ar câştiga oricare dintre candidaţii lui Traian Băsescu, acest regim se perpetuează", spunea Dragnea răspunzând unor întrebări.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, la Tulcea, că nu exclude absolut deloc ideea suspendării din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, în condiţiile în care acesta va continua să se manifeste doar ca şef de campanie al Elenei Udrea.

"Evident că, de principiu - pentru că domnul Tăriceanu a vorbit de principiu - suntem de acord. (...) Ideea domnului Tăriceanu e extrem de corectă şi are în totalitate susţinerea mea. Dacă Traian Băsescu va exagera cu încălcarea atribuţiilor de preşedinte şi se va manifesta în continuare doar ca şef de campanie al Elenei Udrea, evident că nu exlcudem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constituţionale privind suspendarea", a spus Ponta.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, joi, că declanşarea suspendării lui Traian Băsescu depinde de măsura în care preşedintele va respecta Constituţia până la încheierea alegerilor şi a mandatului său, precizând că forţele politice trebuie să fie pregătite oricând pentru suspendare. El a mai spus că în cazul suspendării nu doreşte să fie preşedinte interimar, funcţia putând fi asigurată de Valeriu Zgonea.

Tăriceanu a declarat, vineri, că, deşi pentru demitereea preşedintelui Traian Băsescu probabil nu mai este timp, suspendarea se poate declanşa în orice moment, până în ultima zi a mandatului său.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că declaraţia pe care a făcut-o joi este "un avertisment adresat preşedintelui României, care trebuie să înţeleagă că respectarea Constituţiei, a legilor nu este facultativă şi nicidecum campania electorală nu îl scuteşte de îndeplinirea şi respectarea obligaţiilor pe care le are, ca preşedinte, de a nu se implica în viaţa politică a partidelor".

Elena Udrea şi un grup de lideri PMP s-au întâlnit, miercuri, la Cotroceni, cu preşedintele Băsescu, pentru a discuta despre campania pentru prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că susţine PMP şi că Elena Udrea a fost "un ministru bun" şi este "un om pragmatic, extrem de loial", căruia îi susţine categoric candidatura la Preşedinţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici