Dragnea: Sibiul are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Sibiu, că municipiul "are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii", fiind îndeplinite mai multe criterii: căi de comunicaţii, capacitate administrativă, instituţională şi resurse umane capabile să gestioneze o administraţie regională.

304 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Sibiul are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii

Dragnea: Sibiul are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că organizarea dezbaterii despre regionalizare în acest oraş nu are legătură cu opţiunea sa personală, dacă susţine sau nu acest oraş pentru a deveni reşedinţă de regiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am venit la Sibiu nu neapărat pentru că aş susţine ca reşedinţă a regiunii Sibiul, dar vreau să spun cu toată sinceritatea că Sibiu are multe argumente pentru a fi reşedinţă a regiunii. Decizia nu este încă luată, analiza continuă, dar Sibiu reprezintă o opţiune extrem de serioasă pentru ca reşedinţa regiunii Centru să fie în această localitate", a afirmat Dragnea.

El a adăugat că oraşul întruneşte multe dintre criteriile necesare pentru a deveni centru regional.

"Este un set de criterii funcţionale la desemnarea regiunilor şi a reşedinţelor. Din punctul de vedere al acestor criterii - căi de comunicaţii, capacitate administrativă, capacitate locativă, instituţională, resurse umane capabile să gestioneze o administraţie regională - Sibiul întruneşte suficiente argumente pentru a avea o opţiune serioasă pentru a avea capitala de regiune", a declarat Dragnea.

Întrebat ce şanse consideră că are Braşovul să fie capitală regională, Dragnea a răspuns: "Mă voi pronunţa la Braşov", anunţând că va avea o dezbatere despre regionalizare şi în acest oraş, în perioada următoare.

De asemenea, întrebat ce şanse are primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să devină şef de regiune, în contextul în care oraşul ar putea deveni reşedinţă de regiune, Dragnea a precizat: "Eu nu sunt dătătorul de şanse, dar dacă domnul Iohannis va dori să candideze pentru preşedinte al regiunii, eu îl susţin".

El a menţionat că "regionalizarea nu se face pentru Dragnea, Iohannis, Niţă (preşedintele PSD Braşov - n.r.) sau Cindrea (preşedintele CJ Sibiu - n.r).

Vicepremierul Dragnea a precizat că a fost luată în discuţie şi posibilitatea înfinţării a două regiuni în zona centru, oraşele Sibiu şi Braşov fiind situate separat.

"Nu pot spune că este o variantă conturată. Am analizat în câteva zone, câteva variante de configurare a regiunilor, neieşind din grila criteriilor. E una din variante, nu reţin acum dacă e o variantă cu susţinere puternică sau nu", a spus Liviu Dragnea, care a adăugat că Tulcea şi Constanţa ar avea argumentele necesare să contureze singure o regiune.

Liviu Dragnea a participat, joi, la Sibiu, la o dezbatere despre regionalizare organizată de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la care au fost prezenţi circa două sute de aleşi locali şi oficiali din judeţele Sibiu şi Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici