Dragnea: Softul PSD a mers foarte bine, Şova, obosit, a făcut evaluare greşită la numărul de voturi

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după şedinţa USL, că softul social-democraţilor pentru numărarea voturilor la referendum a mers foarte bine, diferenţa anunţată de senatorul Dan Şova venind dintr-o evaluare greşită la numărul de voturi care se găseau în urnele mobile.

1991 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Softul PSD a mers foarte bine, Şova, obosit, a făcut evaluare greşită la numărul de voturi

Liviu Dragnea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Softul PSD-ului a mers foarte bine, numai că n-am putut să finalizăm numărătoarea pentru că au fost multe secţii în care s-a votat inclusiv după ora 24.00. Softul a mers foarte, foarte bine", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce Dan Şova a anunţat, duminică seară, că USL aşteaptă încă un milion de voturi care nu fuseseră centralizate, Dragnea a răspuns: "Nu a spus de un milion de voturi. A făcut o evaluare greşită la numărul de voturi care se găseau în urnele mobile, informaţia lui era greşită în sensul că deja informaţiile care veniseră la noi erau din procesele verbale care cuprindeau aceste voturi".

"Informaţia pe care a primit-o, era foarte obosit, a fost că datele transmise sunt cele fără listele suplimentare, numai că a fost confuzie. La ora 23.00, datele pe care le aveam noi nu cuprindeau într-adevăr listele suplimentare pentru că erau datele transmise atunci când s-au numărat cei care votaseră la domiciliu. La ora la care dumnealui a ieşit cu informaţia era greşită în sensul că atunci deja veniseră informaţiile din procesele verbale. A fost o mică confuzie", a mai comentat Liviu Dragnea.

Despre pragul electoral, secretarul general al PSD a menţionat că, din punctul de vedere al USL, "ideea unui prag la referendum este nedemocratică şi incorectă".

"Comisia de la Veneţia, de care s-a tot vorbit atâta timp, are o recomandare foarte clară să nu existe prag la referendum", a spus Dragnea.

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, duminică noaptea, că USL aşteaptă încă un milion de voturi care nu au fost contabilizate în evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din străinătate şi câteva sute de mii de voturi la urnele mobile.

Şova a precizat că numărătoarea paralelă a USL arată că prezenţa la vot este de 48,5% fără a se lua în calcul urnele mobile, listele suplimentare, secţiile de vot din străinătate şi secţiile care la ora 23.00 nu încheiaseră votul.

"Din estimarea nostră, rezultatul final va fi între 51-52%, mai precis spre 52%", a spus Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici