Video Dragnea trimite protestatarii la Cotroceni: De acolo se aşteaptă o decizie/ Ce spune liderul PSD despre variata iniţierii procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, întrebat fiind ce mesaj transmite protestatarilor strânşi duminică seara la Palatul Victoria, că oamenii ar trebui să protesteze la Cotroceni deoarece de acolo este aşteptată o decizie privind revocarea şefei DNA.

2299 afișări

"Cred că ar trebui să protesteze la Cotroceni pentru că de acolo se aşteaptă o decizie", a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, fiind întrebat ce mesaj are pentru oamenii strânşi duminică seara în faţa Guvernului.

Peste o mie de persoane au protestat duminică în Piaţa Victoriei, manifestanţii solicitând demisia ministrului Justiţiei ca urmare a cererii acestuia de revocare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul Justiţiei a cerut joi revocarea lui Kovesi, urmând ca marţi, secţia de procurori din cadrul CSM să o audieze pe şefa DNA şi să decidă avizul pe care îl va da în legătură cu această solicitare.

Avizul este unul consultativ, urmând ca preşedintele Klaus Iohannis să decidă dacă acceptă sau nu revocarea.

Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins ”categoric”, luni, eventualitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie dacă nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

”Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţie pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre eventualitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi.

El a mai spus că PSD nu poate contesta la CCR o ”decizie sau o indecizie” a preşedintelui Klaus Iohannis.

”Nu trebuie să-mi asum eu şi nici PSD nu-şi asumă asta (decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader de a propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi - n.r.) . Este o procedură instituţională foasrte clar definită în lege - ministru, CSM, preşedintele României. Nu are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că argumentele ministrului Justiţiei trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, care îşi va exprima un punct de vedere ”mai devreme sau mai târziu”.

De asemenea, Dragnea a spus că nu este specialist în ştiinţe juridice, întrebat dacă preşedintele refuză să o revoce pe Laura Codruţa Kodruţa înseamnă orpirea procedurii de revocare.

”Habar nu am. Nu sunt nici specialist în Constituţie, nici jurist. Sunt dezbateri, unii spune într-un fel, alţii în alt fel”, a mai spus preşedintele PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici